„Când eu afirm că gătesc, întâmpin, de obicei, priviri
acuzatoare ale bărbaţilor şi un oftat apreciativ şi invidios la
adresa soţiei din partea femeilor. Aşa e, gătesc! Dar gătesc când
am timp şi când mă distrează. Şi atunci, dezlănţui în bucătărie un
haos – îmi permit, vasele le spală, evident, soţia! Succesul meu
într-ale gătitului se datorează întâmplării şi faptului că îmi
înfometez bine consumatorii până le pun ceva în farfurie, iar
atunci mănâncă orice”, ne dezvăluie Andrei. Actorul este şi un mare
colecţionar de condimente: „Singurul raion la care sunt în stare să
petrec o oră în supermarket e cel de condimente. Am vreo opt feluri
de piper acasă. Cu piperul m-aş asemăna. Piper roşu. Sau ardei iute
turcesc (e minunat pe humus!). Ceva iute şi un pic îmbălsămat de un
iz exotic!”. De altfel, Andrei foloseşte piperul şi la una dintre
specialităţile sale: scoici umplute cu brânză. Reţeta o găsiţi
alături, însă fără cantităţile necesare, căci actorul-bucătar nu
prea ţine cont de gramaj.
Scoici umplute cu
brânză
Reţeta o ştiu de la un grec, care mi-a zis că e invenţia lui.
1. Se cumpără scoici, midii.
2. Se pun în apă clocotită până se deschid.
3. Se ia câte o jumătate de cochilie şi se umple, pe lângă carnea
de scoică, cu brânză (recomand ceva care să semene cu feta
grecească, merge o telemea în lipsă de altceva!).
4. Dacă brânza e prea tare, sfărâmaţi-o, iar dacă vreţi să iasă mai
iute, adăugaţi piper sau ardei iute.
5. Se tăvăleşte rezultatul în ou, apoi în pesmet şi se pune
jumătatea de scoică la prăjit, aşa, cu cochilie cu tot.
6. Gata!