– Costi, de ce ai ales să te faci actor?
Mă gândeam la un moment dat să dau la facultatea asta, dar ideea era departe de realizare. Veneam dintr-un cartier în care în grupul meu se vorbea de fotbal, maşini şi ţigări. Aveam însă feed-back pozitiv de la prietenii mei care îmi apreciau talentul de povestitor şi îmi spuneau: „băi Costi, tu ar trebui să te faci actor”. Când am terminat liceul nu prea ştiam ce urma să fac şi până la urmă, mama a fost cea care m-a împins către actorie. Mi-a spus că se dă examen la ATF, numai că eu m-am panicat când m-am dus să mă înscriu şi m-am întors acasă fără să mai dau examen. În al doilea an mama a venit cu o broşură cu facultăţile la care se dă admitere şi programul lor, ţin minte că îmi încercuise datele de admitere… Aşa că nu mai aveam scuze… Am fost, am pregătit nişte poezii, în sală s-a râs mult în clipa în care eu am recitat. N-am luat atunci, dar m-am întors cu temele făcute şi am intrat la particular. Prima dată aveam nişte emoţii teribile, a doua oară însă am luat două pastile de distonocalm şi am intrat pe scenă foarte calm şi sigur pe mine. De aici lucrurile s-au schimbat foarte mult, am evoluat foarte mult, ulterior am ajuns la Naum în Pod, apoi am intrat la ATF şi am făcut şi masterul.
– Crezi că un actor are mai mult succes la fete?
Cred că da, dar depinde ce fel de actor. Dacă joci într-o producţie cu expunere mare e mai uşor să fii remarcat, dacă mergi pe producţii underground, mai puţin expuse, poate că nu te văd prea mulţi. Dar contează şi cum eşti ca tip.
– Ce te-a atras cel mai tare la Giani, personajul tău din „Las Fierbinţi”?
Ideea proiectului „Las Fierbinţi” a pornit în urmă cu câţiva ani şi mă bucur că am avut o oarecare libertate în a da viaţă personajelor noastre. Giani e un tip ignorant în sensul mişto însă, nu respectă convenţiile, el funcţioneaza oriunde în acelaşi fel, fie că e la Casa Albă sau în satul lui. Nu are stabilite clar nişte valori, crede că se descurcă tot timpul. Giani gafează, improvizează, dar e pozitiv, încearcă să „combine”, e smecheraş pentru că în orice situaţie încearcă să speculeze şi să iasă el în avantaj cu ceva. E tipul care se descurcă.
– Crezi că un rol de şmecheraş e mai ofertant decât unul de Făt-Frumos?
Depinde. Depinde de cum e scris rolul, amândouă pot fi ofertante. Dar dacă vorbim de Făt-Frumos în sensul de îndrăgostit, cum e Romeo, de exemplu, cred că e mai ofertat cel de coloratură. E mai interesant, după parerea mea, cel care stă în boscheţi şi îi spune îndrăgostitului ce să zică în scena de sub balconul ei. E parcă mai simpatic. Prefer şmecheraşul.
– Lanţurile pe care le porţi în serial sunt… veritabile? Şi cam cât cântăresc?
Eu am aflat după că lanţurile au fost cumparate dintr-un complex comercial. Deci nu au fost făcute special pentru filmare. Nu sunt din aur, îţi dai seama!
– Dar tatuajele?
Am tatuaje temporare, făcute special pentru rol.
– Ce faci în afara platourilor de filmare? În ce alte proiecte mai eşti implicat?
Aştept premiera pe TV cu „Las Fierbinţi”, lucrez la două piese, vreau să fac un mediu metraj cu un prieten şi scriu. Vreau să mă concentrez mai mult pe partea aceasta, scriu diverse scenarii, poveşti…
– Eşti căsătorit? Ai o iubită?
Sunt căsătorit din 2007. Am şi un copil de 2 ani şi jumătate, un băieţel pe care îl cheamă Vladimir.
Cătălina Matei
„Las Fierbinti” incepe pe 1 martie, la PRO TV.