Engin Ozturk, actorul din serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, refuză tronul

De: Nicoleta Nicolae / 08.05.2014, 08:00
Engin Ozturk, actorul din serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, refuză tronul
Engin Ozturk, actorul care da viata Printului Selim al II-lea, din serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, difuzat la Kanal D, a mărturisit că, dacă ar fi fost, în realitate, moştenitorul tronului Imperiului Otoman, ar fi ales viaţa personală, în detrimentul tronului.

Chipeşul Engin, în vârstă de 28 de ani, a fost întrebat de către presa din Turcia, ce ar fi ales dacă ar fi fost, în realitate, Prinţul Selim şi ce asemănări există între el şi personajul interpretat.

“În actorie există întrebarea: Mi-am pus şi eu aceeaşi întrebare. Dacă eram eu Selim al II-lea, în loc să- mi doresc tronul şi în locul intrigilor, aş fi preferat să mă dedic vieţii personale!”, a răspuns Engin, care a studiat mult pentru a-şi perfecţiona rolul.

“Din ce învăţam la şcoala, în general, istoria perioadei Otomane se rezuma la şi alte asemenea lucruri, pe care le-am memorat automat. Am ignorat total tot ce a caracterizat aceste personaje, trăirile lor, slăbiciunile, pasiunile sau punctele forte. În scoală nu am fost prea bun la istorie, motiv pentru care nu aveam prea multe cunoştinte despre Selim al II-lea. Când am acceptat rolul, m-am apucat să citesc multe cărţi de istorie. Prima pe care am citit-o a fost “Scrisori turceşti” (de Ogier Ghiselin de Busbecq). La început mi-am îndreptat atenţia numai pe lucruri legate de Selim al II-lea, familia sa şi politica pe care a dus-o, apoi m-am surprins studiind perioadă Imperiului Otoman, în general. Istoria este foarte frumoasă!”, mărturiseşte Engin.

Pe Engin Ozturk îl puteţi urmări, în fiecare joi şi vineri, de la ora 20.00, interpretând rolul Prinţului Selim al II-lea, în serialul “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, la Kanal D.