Pannacotta cu iaurt şi fructe de pădure
Ingrediente: 500g iaurt, 600 ml frişcă lichidă, 25g gelatină, 250g zahăr pudră, 300g fructe de pădure, mentă (opţional) şi puteţi adăuga şi jumătate de baton de vanilie.
Gelatina se înmoaie în apă foarte rece timp de 17-19 minute. Iaurtul, frişca lichidă şi o parte din zahăr (150 g) se fierb la foc mic (amestecaţi să nu se prindă), apoi se adaugă gelatina (doar gelatina, nu şi apa), se amestecă până când se dizolvă aceasta, apoi se toarnă compoziţia în ce forme sau pahare doriţi. Se lasă la frigider. Atenţie! În cazul în care adăugaţi şi jumătate de baton de vanilie nu uitaţi să strecuraţi compoziţia înainte de a adăuga gelatina. Fructele de pădure şi restul de zahăr (100 g) se pun la fiert. Când sunt gata, se blendează compoziţia. Sosul astfel obţinut se strecoară pentru a scăpa de seminţele fructelor de pădure. După ce compoziţia de la frigider s-a răcit bine, se adaugă sosul de fructe şi câteva frunze de mentă proaspată.