Dragobetele, patronul dragostei și al bunei dispoziții în tradiția populară românescă, mai este numit Cap de Primăvară, Cap de Vară, fiu al Babei Dochia, Sânt Ion de primăvară și logodnicul păsărilor și este identificat cu zeii antici ai iubirii. Sărbătoarea dragostei – Dragobetele era celebrată în satele românești prin câteva practici rituale care marchează sfârșitul iernii și începutul primăverii, moment în care oamenii rezonează cu natura renăscută, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Programul manifestării cuprinde expoziția de fotografie „Dragobetele sărută fetele!”, aflată la a patra sa ediție și deschisă publicului în sala „Gheorghe Focșa”, organizată împreună cu Asociația Bucureștiul meu drag, prezentări de costume, spectacole de cântece și dansuri, concursuri cu premii, ședințe foto pentru perechile de îndrăgostiți, târg cu meșteri populari veniți din toate zonele țării și gastronomie tradițională.
Persoanele care poartă numele lui Dragobete – Draga, Drăguța, Drăgan, Dragoș – au acces gratuit la evenimente (pe baza cărții de identitate).