Toamna târziu, când sunt coapte gutuile, gospodinele prepară dulceața de gutui după rețete tradiționale sau mai moderne.
Puțini sunt cei care ocolesc gutuile, dar și ei ar trebui să știe că sunt benefice sunt ele organismului uman: 100 g de fruct conține: 25 calorii, 6 g hidrați de carbon, 6 g fibre, 14 mg Că, 6 mg Mg, 200mg Potasiu și 13 mg Vitamina C. Ele ajută și la eliminarea acidului uric din corp.
Gutuile pot fi gătite sub formă de dulceață de gutui, aromată și gustoasă ce poate fi folosită la prăjituri și alte preparate culinare. Iată câteva rețete pentru gospodine:
1. Rețetă dulceață de gutui
Citește aici rețeta pentru 3 borcane de dulceață de gutui
2. Rețetă dulceață de gutui și nucă
Află cum poți avea dulceața ta de gutui din două kilograme de fruct. Vezi rețeta
3. Rețetă dulceață de gutui și lămâie
O rețetă delicioasă din gutui și lămâie, aici
4. Rețetă dulceață de gutui și lămâie confiată
O rețetă de dulceață de gutui cu lămâie confiată ce nu necesită sterilizare
5. Rețetă dulceață de gutui cu mere
Dacă nu ai mâncat până acum dulceață de gutui cu mere, iată rețeta
6. Rețetă dulceață de gutui și ghimbir
Ghimbirul este sănătos, gutuia are vitamine, iar împreună sunt și mai bune. Citește aici rețeta minune
7. Rețetă dulceață de gutui, mere, pere și suc de citrice
O combinație inedită și delicioasă pentru prăjituri. Vezi aici rețeta
8. Dulceață de gutui rase
Alege varianta de dulceață de gutui rase – vezi rețeta
9. Rețetă dulceață de gutui cuburi
Iată și varianta de dulceață de gutui în forma de cuburi