Sau, când ai chef să gătești ceva deosebit, poți să mergi direct pe un câmp și să culegi speciile de flori comestibile, fără să-ți faci griji că poți suferi ulterior de vreo indigestie:
1) Florile de dovlecel
Aceste flori sunt dulci și sunt tradiționale în bucătăria mediteraneană. Pot fi gătite cu mozzarella și anchoa, umplute cu risotto și ierburi aromatice, cu pesmet sau ricotta. De regulă, se sotează și se prăjesc în ulei.
2) Flori de liliac
Au un gust ușor de citrice și pot fi puțin amărui, însă mierea taie această amărăciune. Mierea cu flori de liliac poate fi savurata pe pâine prăjită sau biscuiți sau poate fi folosită la brioșe.
3) Petale de trandafir
Trandafirii pot fi mai mult decât o declarație de dragoste. Petalele se pot transforma în sirop, ceai sau chiar dulceață.
Vezi celelalte 3 specii care se pot mânca, pe dietetik.ro