Peștii au stomac, intestine, inimă și sistem nervos și poat suferi de durere și disconfort. Simțul tactil al acestora este foarte fin, și pot simți gustul cu pielea. Peștii au organe de miros, și urechi interne.
După cum știm, peștele respiră prin branhii, prin care apa trece în mod constant din gură. Dar există anumite tipuri de pește care petrec puțin timp în afara apei.
Peștele zburător, cu toate că nu petrece mult timp deasupra apei, este unul foarte interesant. Acest pește mărește viteza sub apă înotând spre suprafață avănd înnotătoarele strânse pe lângă corpul aerodinamic. În momentul În care iese la suprafață își extinde înnotătoarele pectorale și abdominale (care sunt foarte dezvoltate) și câștigă viteză suplimentară mișcând rapid înnotătoarea codală care se află încă sub apă. Un pește zburător poate plana prin aer pe o distanță de câteva sute de metri.
Și mai interesant este bibanul alpin. Acestea se găsește în Orientul Îndepărtat și poate varia în lungime, având între 8 și 20 de centimetri. Cu ajutorul cozii și aripioarelor din față, acesta se poate „deplasa” pe sol!
Potrivit unor rapoarte, acești pești pot urca chiar și în copaci! Mulți au fost găsiți în copaci la 1,5 metri deasupra solului. Branhiile acestor pești au suferit modificări astfel încât poat respira în aer de ceva timp.
Lungfish-ul din Africa a dezvoltat un plămân, lucru care îi permite să trăiască afară din apă.