1) Strugurii:
Începe să consumi câțiva ciorchini și încearcă să ajungi la 1 kg de struguri pe zi. Cantitatea stabilită împarte-o zilnic în 3 porții: una o consumi dimineața, pe stomacul gol, următoarea la ora 11.00, iar ultima în jurul orei 18.00.
2) Urzicile:
Opărește 2 lingurițe de plantă într-o cană cu apă clocotită, lasă un sfert de oră, bea 2-3 căni pe zi, în cure de câteva săptămâni. Încearcă și următoarea tinctură: 20 g de rădăcini de plantă se lasă la macerat în 100 ml alcool dublu distilat, timp de 2 săptămâni. Ia câte 20 de picături de 3 ori pe zi.
2) Măceșele:
Fierbe timp de câteva minute, într-o cană cu apă, o linguriță de măceșe, bea 2 căni pe zi.
4) Sunătoarea:
Pune o linguriță de plantă mărunțită într-o cană cu apă clocotită, lasă timp de 15 minute, bea 2-3 căni pe zi.
5) Ridichea neagră:
Amestecă o cană de suc proaspăt de ridiche neagră cu o jumătate de pahar cu miere. Ia 3-6 linguri pe zi, între mese. Urmează o cură cu ridiche neagră rasă, consumând câteva linguri pe zi, între mese.