Valoarea de piață a coarnelor furate se ridică la peste 7,6 milioane de dolari, ceea ce face ca acest furt să fie considerat ca cel mai mare de acest gen din Africa de Sud, a declarat Paul Ramaloko, un purtător de cuvânt al Poliției anticorupție din țară, care a adăugat că „hoții au știut exact unde să meargă și ce să facă”.
În Africa de Sud trăiesc 83% dintre rinocerii din Africa și 73% din totalul rinocerilor de pe glob. Anul acesta, 294 de animale au fost omorâte pentru a li se lua prețiosul accesoriu, față de un record de 1.004 exemplare anul trecut.
Cornul de rinocer se vinde extrem de bine în Asia de est, fiindu-i atribuite calități miraculoase, de la creșterea potenței până la vindecarea de cancer, ceea ce face ca praful di corn de rinocer să fie vândut mai scump decât cocaina.
Coarnele de rinocer furate fuseseră tăiate de angajații Agenției pentru a proteja riinocerii, care în lipsa cornului, nu mai sunt omorâți de braconieri.
Ultimul mare furt de coarne de rinocer, la mare căutare printre traficanți, a avut loc anul trecut în Irlanda, unde au fost furate de la un muzeu opt coarne cu o valoare estimată de 650.000 de dolari.