Mâncare tradițională ucraineană, borșul s-a răspândit rapid în toată partea estică a Europei, fiind prezent, cel puțin pe vremea fostei Uniuni Sovietice, atât pe mesele de la Kremlin cât și pe cele ale celr mai sărmani țărani.
Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!
Anya von Bremzen, expertă în borș, spune că definirea borșului este foarte dificilă, din cauza nenumăratelor variante locale ale acestuia.
Totuși, borșul „original” are la bază sfeclă, cartofi, roșii și carne de porc sau de vită, putând fi servit fierbinte sau rece.
Bremzen recomandă tuturor turiștilor care vor veni la Soci pentru Olimpiadă să nu cumva să nu mănânce borș, atenționându-i însă că datorită cantității mari de bprș care va fi preparată, calitatea va fi diferită în diversele locuri unde va fi disponibil.
La noi în țară, borșul este cunoscut sub numele de borș rusesc sau ciorbă de sfeclă și se face cu sau fără carne. Spre deosebire de ucraineni, românii fac și borș de pește iar la toate rețetele este nelipsit leușteanul, care dă o aromă deosebită acestui fel de mâncare.
Dacă îți place să mănânci ciorbă, încearcă una dintre rețetele propuse de Apropo.ro!