Dean Falk, antropolog evolutiv la Universitatea de Stat din Florida, a declarat că noul studiu oferă informații noi, care dau sens informațiilor cunoscute despre suprafața creierului lui Einstein.
Weiwei Men, principalul autoru de la Departamentul de Fizică al Universității Normale din China de Est a dezvoltat o nouă tehnică pentru a efectua studiul, prima care detaliază corpul callosum al lui Einstein, cel mai mare pachet de fibre ale creierului, care leagă cele două emisfere cerebrale și facilitează comunicare interemisferică.
Tehnica lui Men măsură și codează în culori diferite subdiviziune ale corpul callosum de-a lungul lungimii sale, acolo unde nervii trec dintr-o parte a creierului în alta.
Aceste grosimi indică numărul de nervi care traversează și, deci, cât de „conectate” sunt cele două părți ale creierului în anumite regiuni, ce facilitează funcții diferite, în funcție de locul în care fibrele traversează cele două emisfere.
În special, această nouă tehnică permite înregistrarea și compararea măsurătorilor lui Einstein cu cele două eșantioane – unul din 15 bărbați în vârstă și unul din 52 de bărbați de vârsta lui Einstein în 1905.
În timpul așa-zisului său „an minune”, la 26 de ani, Einstein a publicat patru articole care au contribuit substanțial la baza fizicii moderne și a schimbat punctul de vedere al lumii despre spațiu, timp, masă și energie.