Ciocolata caldă, mai gustoasă dacă o bei dintr-o cană portocalie

Apropo.ro / 04.01.2013, 19:00
Ciocolata caldă, mai gustoasă dacă o bei dintr-o cană portocalie
Experții au dovedit științitic că ciocolata caldă este mai bună dacă este băută dintr-o cană portocalie.

După ce specialiștii ne-au confirmat că mâncatul dintr-o farfurie roșie te poate ajuta să slăbești, iată că aflăm că portocaliul dă o savoare mai bună ciocolatei calde.

În urma unui studiu realizat pe un eșantion de 57 de persoane, specialiștii de la Universitatea Politehnică din Valencia și de Oxford susțin că dacă bei același tip de ciocolată caldă din căni de culori diferite, cea mai bună va fi în cana portocalie.

Cercetătorii spanioli și britanici au servit voluntarilor participanți la studiu ciocolată caldă din căni albe, crem, roșii și portocalii.

După ce au băut ciocolata caldă, voluntarii au spus că cea din cana portocalie a avut un gust mai deosebit.

Specialiștii ne spun că gustul sau aroma alimentelor sau băuturilor pe care le servim sunt influențate de culoarea recipientelor pe care le folosim.

Ei au mai descoperit că galbenul îmbunătățește gustul de lămâie din băuturile carbogazoase, albastrul poate da unei băuturi un efect răcoritor, iar culoarea roz face băutura mai dulce decât este în realitate.

Rezultatul studiului poate fi de un real ajutor bucătarilor sau producătorilor de alimente, susțin specialiștii.