Fie că vorbim de Sfârșitul lumii (varianta mayașă) care este la mare modă acum, fie că vorbim de o excursie de mai lungă durată în natură, o trusă de supraviețuire este indispensabilă.
Pe lângă conținutul standard al acestei truse (cuțit, lanternă, câteva conserve, bidon cu apă, chibrituri sau alt dispozitiv de producere al focului, etc), nu ar trebui să vă lipsească din această trusă… câteva prezervative (fără lubrifiant și spermicid), ale căror posibilități de întrebuințare îi vor uimi pe cei mai puțin descurcăreți, la fel ca și pe cei cu mai puțină imaginație.
Iată deci cum vă poate salva prezervativul viața în situații extreme:
APA
Prezervativul poate fi un excelent rezervor de apă. Datorită impermeabilității sale și a elasticității deosebite, un prezervativ poate „ține” aproximativ doi litri de apă.
Rețineți totuși că, deși este foarte elastic, latexul folosit la fabricarea prezervativului nu excelează la capitolul rezistență și se poate sparge la cea mai mică atingere, lăsându-vă fără provizia de apă.
Rezervor de apă – pune prezervativul într-un ciorap pentru a micșora riscul spargerii acestuia
Cea mai simplă soluție pentru a preîntâmpina acest lucru este introducerea prezervativului într-un ciorap înainte de a-l umple cu apă. Chiar dacă va trebui purtat ca un bebeluș, ciorapul îi va asigura suficientă protecție pentru a nu se sparge instantaneu.
Alte soluții ar fi înfășurarea prezervativului într-un tricou sau plasarea lui într-o șapcă sau căciulă.
FOC
Focul este un lucru esențial pentru om. În mijlocul naturii un foc te încălzește, te usucă dacă ești ud și, nu în ultimul rând, te ajută să gătești, deci este esențial să ai în kitul de supraviețuire obiectele necesare pentru producerea lui.
Prezervativul joacă și în acest sens un rol important. Unul dintre ele este ferirea de umiditatea excesivă sau de apă a chibriturilor sau a materialelor necesare pentru producerea focului, cum ar fi iasca.
Introdu iasca și/sau chibriturile într-un prezervativ pentru a le feri de umezeală
Totuși, există întrebuințări mai spactaculoase ale prezervativului. Fiind fabricat din latex, prezervativul este ideal pentru aprinderea focului, luând foc instantaneu de la brichetă, chibrit sau țigară și arzând suficient de mult timp pentru aprinderea unui foc de lemne.
De departe cea mai spectaculoasă întrebuințare este folosirea prezervativului pe post de… lupă. Umplut cu apă, poate fi folosit la focalizarea razelor soarelui asupra unei grămăjoare de iască (sau paie uscate), care se vor aprinde în scurt timp.
MÂNCARE
Așa cum bineînțeles știți, prezervativul nu se poate mânca! Asta nu-l poate impiedica să devină, cu puțină muncă, piesa principală a unei arme. Concret, folosind o crăcană tăiată dintr-un copac, câteva prezervative, un pic de sfoară și niste bandă adezivă, poți obține o praștie, obiect extrem de util pentru vânarea animalelor mici sau a păsărilor.
Praștia construită conform indicațiilor din Galeria foto este surprinzător de puternică, însă succesul la vânătoare este condiționat de îndemânarea trăgătorului.
PRIMUL AJUTOR
În situația în care treaba nu merge bine și tu, sau cineva din grupul tău este rănit, prezervativul poate fi folosit pe post de mănușă „chirurgicală”. Aceasta va proteja rana de microbii care există în număr mare pe mână. Nu trebuie să uităm și de protecția pe care ți-o asigură în cazul în care tratezi rana altei persoane.
Mănușă chirurgicală făcută dintr-un prezervativ
DIVERSE
Protejarea armei
În cazul în care ai o armă, prezervativul este indicat pentru protejarea țevii acesteia. Îmbrăcând țeava cu prezervativul, aceasta este protejată de apă, praf sau nisip, evitând deteriorarea ei.
În cazul în care nu vrei ca țeava armei să fie protejată, folosește un prezervativ
Plută pentru pescuit
Deși există multe posibilități de a face o plută pentru pescuit, pluta realizată dintr-un prezervativ în care se introduce puțină papură este una dintre cele mai eficace. Deoarece papura este ușoară și impermeabilă, este materialul ideal pentru folosirea în mediu umed. Ca o curiozitate, în caz că nu știați, înainte de inventarea materialelor sintetice, vestele de salvare aveau ca material de umplutură papura.
O bucată de sfoară, un cârlig din os și plut făcută din prezervativ – undița „sinistratului”
Camaraderie
Ce te faci dacă ești un tip extrem de social și te-ai trezit, dintr-o dată, singur cuc? Obișnuit să sporovăiești într-una vrute și nevrute cu oricine, situația ți se va părea extrem de apăsătoare.
Din fericire, un prezervativ și un marker poate salva o jumătate de situație, dându-ți dacă nu un interlocutor, măcar un ascultător fidel.
Îți poți alina singurătatea vorbind cu prietenul tău, prezervativul
Reiterând necesitatea existenței prezervativelor în kitul de supraviețuire, adăgăm faptul că utilitatea acestora este limitată doar de imaginația celui care le folosește (iar dacă întâlnești o fată drăguță, nici măcar de imaginație nu ai nevoie).