Ingredientele animale s-au răspândit și în produse non-alimentare, acolo unde nici nu ai fi bănuit.
Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!
Consiliul Fermei Animalelor din Ontario, Canada, susțin că un procent de 98% de ingrediente de origine animală se regăsesc în diferite produse pe care oamenii le folosesc zilnic, indiferent de ocupație.
1. Pungile de plastic – conțin un agent de alunecare ce reduce fricțiunea materialului. Acestea sunt din grăsime animală. Aditivii de origine animală îmbunătățesc proprietățile și ajută în procesul de fabricare.
2. Cauciucurile pentru mașină și bicicletă – anumiți producători folosesc acidul stearic din derivate animale la fabricarea cauciucurilor, acesta ajutând la menținerea formei și stabilității lor pe suprafața de fricțiune.
3. Lipiciul pentru lemn și instrumente muzicale – lipiciul de origine animală este realizat din mixarea țesuturilor și oaselor. Aparent este un bun adeziv pentru fixarea instrumentelor muzicale. Lipiciul sintetic este de preferat în cazul pieselor de mobilier, și nu numai.
4. Biocombustibilii – zahărul din trestia de zahăr și porumb sunt cele două produse care îți vin primele în minte când te gândești la biocombustibil. În ultimii ani, cererea pentru folosirea grăsimilor animale – de vită sau porc în acest sens a crescut.
5. Artificiile – poluează mediul, în ciuda frumuseții lor. La producția de artificii se folosește acidul stearic. Acesta acoperă praful de aluminiu sau fier, prevenindu-se fenomenul de oxidare, premițând astfel depozitarea produsului un timp îndelungat.
6. Balsamul de rufe – conține un compus, un tip de grăsime, ce provine de la bovine, oi și cai.
7. Șamponul și balsamul de păr – tot mai mulți vorbesc nemulțumiți despre ingredientele produselor cosmetice. PETA susține că în șamponul și balsamul tău de păr există nu mai puțin de 20 de comonente de origine animală – panthenol, aminoacizi, vitamina B, etc. Anumite companii evită să mai treacă pe etichetă termenul animal tocmai pentru a nu pierde clienții.
8. Pasta de dinți – glicerina se găsește în grăsimile animale, dar și vegetale. Are o compoziție chimică ce conține între 7 și 13% glicerină. Multe branduri celebre de pastă de dinți susțin că folosesc doar ingrediente vegetale, pe siteuri sau etichete.
9. Zahărul alb și zahărul brun – veganii și vegetarienii știu că cenușa purificată de la oasele de animale este folosită în procesul de fabricare al zahărului de anumite companii, în timp ce altele folosesc granule de carbon sau un sistem cu schimb de ioni. Zahărul nerafinat ar fi o opțiune bună.