9 alimente de pe vremea lui Adam și Eva, pe care le consumăm și azi
Biblia abundă în alimente care se păstrează și astăzi, unele dintre ele cu puteri vindecătoare – vița de vie, struguri, vin, mere, ulei, miere, grâu, orz, smochine, rodii, isop, coriandru, brânză, lapte, etc.
Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo
Astăzi există chiar și o dietă care se bazează pe alimentele enumerate în Biblie. Mâncarea a fost creată pentru cei dintâi locuitori ai Terrei să fie sănătoși și puternici.
1. Uleiul de măsline
În Biblie scrie că uleiul de măsline era folosit pentru a face pâine și pentru a ține aprinse lămpile. Acesta este des pomenit în paginile Bibliei.
2. Pâinea nedospită (matzo)
În Exod se vorbește despre Sărbătoarea Pâinii Nedospite și despre dorința de a se transmite mai departe acest obicei. Se spune că la Cina cea de taină, Iisus a consumat tot pâine nedospită.
De asemenea, evreilor abia eliberați, egiptenii le-au dat cu forța să mănânce pâine nedospită. La fiecare vamă, evreii consumau din această pâine, despre care se spune că este simbolul sincerității și al adevărului.
3. Lintea și fasolea
În Cartea lui Samuel este scris cum Shammah i-a apărat pe filisteni aducându-i în mijlocul unui lan de linte din Israel. Lintea este reprezentată ca parte din Paradis pentru care trebuie să lupți.
În Cartea lui Ezechiel este scrisă chiar o rețetă pentru pâine.
4. Oțetul
Era similar vinului sau altor băuturi cu alcool pentru că aveau la bază același ingredient – vinul. Nazaritenilor nu le era permis să bea oțet. Și lui Iisus i-au oferit de două ori oțet, însă a acceptat abia ultima dată când a vrut să-și umezească buzele pentru a rosti ultimle sale cuvinte.
5. Vinul
Licoarea din struguri era considerată o băutură sacră care se bea la evenimente deosebite. Se împărțeau daruri de ofrandă sau recunoștință – pâine și vin. Și astăzi se mai păstrează acest obicei. El reprezintă și sângele lui Hristos, care a transformat apa în vin.
6. Mierea
Era considerată ca un lucru divin, iar cel care o consuma alegea calea cea dreaptă și nu răul. Știau că are puteri miraculoase, dar și că poate fi un desert delicios oferit de Dumnezeu oamenilor săi.
7. Rodia
Înseamnă măr și semințe, în latină. Este un simbol al umanității – al credinței, vieții, morții, fertilității, nașterii, căsătoriei, vieții eterne, abundenței și prosperității. Calitățile fructului sunt recunoscute din cele mai vechi timpuri.
8. Smochinele
Sunt menționate în Biblie, ba chiar se spune că Michelangelo ar fi pictat în Capela Sixtină în loc de măr o smochină ca fiind fructul interzis.
Smochinele apar în Biblia evreiască, alături de Pomul Vieții și cel al Cunoașterii Binelui și Răului. Din frunzele de smochin își făceau haine, după ce au realizat că sunt goi.
Raiul este o întindere cu grâu, viță de vie, smochini și rodii, măslini, miere, etc, de unde nimic nu lipsește din ce noi avem nevoie.
9. Grâul
Din cele mai vechi timpuri a fost un aliment de bază în alimentație. Le-a oferit hrana zilnică, i-a ajutat în lupta împotriva inamicului, drept cadou pentru Divinitate, etc.