8 trucuri pentru o viață mai ușoară
Life hacks, sau trucurile pentru ușurarea rezolvării problemelor curente de viață, au apărut atunci când o persoană a găsit o rezolvare mai ușoară a problemei decât cea considerată standard.
Iată în continuare câteva astfel de trucuri.
8. Scapă de mâncărimile produse de înțepătura de țânțar
Unul dintre cele mai enervante lucruri este ca un țânțar să bâzâie pe lângă tine, căutând orice bucățică de piele în care să-și înfigă trompa.
În cazul în care nu ai scăpat, iată o metodă rapidă care te va scăpa de mâncărimi pentru circa o oră: încălzește locul.
Se poate face acest lucru foarte simplu punând o lingură în apă fierbinte pentru 20-30 de secunde. După ce lingura s-a încălzit suficient, aplică partea bombată pe locul înțepăturii pentru 15-20 de secunde. Efectul este garantat.
7. Înmulțește mental numere mari
Matematica pune unora probleme foarte mari, mai ales dacă au nevoie rapid de rezultat. Dacă persoana respectivă are dificultăți și la produsul dintre două numere mici vor fi îngroziți când vor trebui să înmulțească numere mai mari.
Iată însă o schemă simplă (foto), cu ajutorul căreia vei putea înmulți mental numere mari cu o dublă satisfacție: vei rezolva problema rapid iar prietenii te vor considera un geniu.
6. Un selfie reușit
Moda selfie-urilor a apărut de ceva timp și, probabil, va mai dura.
Totuși, multe dintre selfie-urile apărute pe net arată imperfecțiunile corpului, astfel că sunt considerate nereușite.
Pentru a realiza un selfie de care să fii mulțumit, fotografii recomandă să ții aparatul cu care fotografiezi putin deasupra capului.
Poza făcută din această poziție „ascunde” o gușă de dimensiuni mai mari si atenuează obrajii bucălați.
5. Mănâncă unt la micul dejun
Chiar dacă multă lume este împotriva consumului de unt, David Asprey a aflat importanța acestui aliment vizitând Tibetul. Acolo a aflat că untul și cafeaua lucrează împreună la creșterea energiei și menținerea ei un timp mai îndelungat.
Untul făcut din laptele vacilor hrănite cu iarbă conține o cantitate mai mare de trigliceride cu lanț mediu (TLM), o grăsime sănătoasă, care se asimilează mai rapid decât alte grăsimi și merge direct la producerea de energie.
O sursă alternativă de TML o constituie nuca de cocos.
4. Economisește banii consumați de mobil
În ziua de azi, aproape toată lumea poartă un smartphone în mână, în buzunar sau în geantă. Aceste aparate te conectează cu lumea prin diverse aplicații, însă cu prețul unui consum mare de date.
Cei care folosesc aceste aplicații în mod curent se trezesc la sfârșitul lunii cu o notă de plată destul de încărcată.
Onavo, firmă recent achiziționată de Facebook, a dezvoltat o aplicație care compresează traficul de date și, în funcție de setări, îți poate reduce traficul lunar cu până la 500%.
3. Cum se toacă ceapa
Una dintre cele mai neplăcute activități din bucătărie este tocatul cepei. Mai mult, această legumă este indispensabilă, dând un gust deosebit oricărei mâncări, dar prețul plătit constă în lăcrimare abundentă, iritații nazale sau oculare.
Chiar dacă există mai multe metode de a scăpa de aceste neajunsuri, cum ar fi tocarea cepei lângă un vas cu apă clocotită sau o ușoară congelare înainte de a o toca, vă mai prezentăm și noi un truc, mai puțin cunoscut.
Pe scurt, mestecă o bucățică de pâine în timp ce toci ceapa. Aceasta îți va activa glandele salivare iar crearea salivei va inhiba producerea lacrimilor.
2. Educația copilului
Cei care sunt părinți stiu cât de greu este de a face copilul să facă singur diverse lucruri, de la periajul dinților până la curățenie în cameră.
Una dintre metodele considerate de experți ca foarte viabile este ca părintele să se prefacă că a uitat ce activitate trebuie să facă copilul la un moment dat.
O frază de genul „Nu-mi aduc aminte ce trebuie făcut după ce terminăm de mâncat, nu știi tu cumva?” îi aduce copilului aminte de ceea ce trebuie să facă în mod subtil, lăsându-i intactă senzația că este independent.
1. Nu uita să râzi cât mai mult
În funcție de ziua săptămânii sau chiar de oră, proiectul la care lucrezi ți se poate părea un calvar. „Cheful de muncă” este dat și de atmosfera de la birou, care uneori poate deveni stresantă și poate conduce la pierderea motivației.
Mulți cercetători au stabilit că râsul la locul de muncă face minuni, atât din punctul de vedere al creativității, cât și al productivității. Râsul, o resursă gratuită, poate apropia colegii de serviciu, reduce tensiunea din birou și crează un mediu stimulator de muncă.
Deci, de câte ori te simți prea stresat, glumește cu colegii și veți vedea că atmosfera se înseninează. Mai mult, preventiv, poți începe ziua de muncă împărtășind colegilor cel mai nou banc sau ultimul viral de pe net.