8 motive pentru care mănânci prea mult
Cu un stil de viață ocupat, ceasul natural al corpului ar putea să fie dat peste cap. Uneori mănânci mult mai târziu decât ora reală a mesei, alteori nu mănânci deloc și sari peste mese, ignorând starea de foame. De multe ori acest lucru îți afectează obiceiurile sănătoase de alimentare și poate duce la supraalimentare.
Supraalimentarea este extrem de nesănătoasă și poate provoca mai multe complicații pe termen lung, odată cu mult-temuta problemă a obezității. Prin urmare, este întotdeauna important să ai control asupra obieciurilor tale alimentare.
Iată care sunt motivele pentru care mănânci prea mult:
1. Sari peste micul dejun
Așa cum se spune, la micul dejun e recomandat să mănânci ca un rege, la prânz ca un ministru și la cină ca un cerșetor. Această frază este cu adevărat aplicabilă pentru un stil de viață sănătos. Chiar și medicii sugerează că un mic dejun consistent este un mod perfect de a-ți începe ziua. Dacă sari peste micul dejun, există șanse să se supraalimentezi în timpul prânzului. Acest lucru poate determina un dezechilibru în organism, afectându-ți, astfel, starea de sănătate.
2. Folosești farfurii sau boluri mari
Evită folosirea farfuriilor sau bolurilor mari când mănânci. Există tendința de a mânca mult mai mult decât de obicei, deoarece servești mai mult și consumi mai mult pentru a termina tot ce ai pe farfurie. Prin urmare, este întotdeauna recomandat să folosești farfurii mici și să mănânci cu moderație. Chiar în timp ce îți găsești singură, folosește întotdeauna cupe de măsurare pentru a realiza dimensiunile corespunzătoare care te ajută că îți conștientizezi măsura porțiilor.
3. Te uiți la TV în timp ce mănânci
Nu te lăsa prins de televizor sau de ecranul laptopului în timp ce mănânci. Ar trebui întotdeauna să acorzi atenția ta 100% alimentelor pe care le consumi. Acest lucru te va ajuta să previi să ai o porție excesivă pe farfurie și te va ajuta să te bucuri corespunzător de mese. Vei mesteca mâncarea așa cum se cuvinte și vei putea fi atentă la semnalele corpului tău atunci când stomacul e plin.
4. Vrei să faci pe plac partenerului
De multe ori mănânci numai pentru a-i face pe plac partenerului sau pentru a-i ține companie. Ceea ce nu realizezi este că te supraalimentezi în același timp. În cazul în care partenerul insistă să mănânci alături de el, explică-i că apetitul tău este saturat și nu poți mânca mai mult.
5. Ai prea multe opțiuni
Se întâmplă uneori să ai prea multe opțiuni în fața ta. Întotdeauna ai tendința de a mânca prea mult atunci când ai la dispoziție un bufet, deoarece vrei să încerci orice te atrage de acolo. Într-o astfel de situație, încearcă întotdeauna produsele alimentare dorite în cantități cât mai mici – doar pentru gust. Acest lucru te va ajuta să nu mănânci prea mult și să te bucuri de bufet în același timp.
6. Vrei să te răsfeți după antrenament
Multe femei cred că așa funcționează! Cu toate aceste, adevărul este că după ce vii acasă de la un antrenament dur, nu este permis să dai buzna la frigider. Asta este o regulă importantă! Doar pentru că ai susținut o sesiune de antrenament minunat, nu înseamnă că poți mânca orice și totul. Consumă alimente sănătoase și cu moderație. Acest lucru te va ajuta să rămâi în formă și să fii sănătoasă.
7. Nu mănânci snacks-uri deloc
Cine a spus că toate snacks-urile sunt rele pentru sănătate? Mănâncă mereu atunci când ai senzația de foame. Este recomandabil să optezi pentru mese mici pe parcursul zilei. Alege fructe, salate și biscuiți sănătoși pentru a-ți umple stomacul. Acest obicei va ține foame deoparte și te va împiedica să mănânci prea mult la prânz sau cină.
8. Ești deprimată
Deși acest lucru nu se aplică tuturor, sunt mulți cei care au tendința de a mânca în exces atunci când sunt triști sau deprimați. Acest lucru este foarte rău pentru sănătatea ta și îți poate afecta corpul într-un mod teribil. Optează pentru consiliere sau ședințe de psihologie în timpul depresie și oprește-te din a mânca ciocolată pe întuneric sau cutii întregi de înghețată.