8 alimente pe care nu ar trebui să le cumperi de la supermarket
Iată câteva dintre produsele pe care ar trebui să eviți să le cumperi din magazine, supermarketuri.
1. Somon – somonul sălbatic provine din ferme special amenajate, iar peștii sunt hrăniți cu derivați din soia și alte concentrate. Dacă nu cunoști un loc de unde poți lua somon bun, atunci cumpără pește local proaspăt.
2. Roșiile din conservă – sucul de roșii și roșiile la conservă sunt nocive. Conservele conțin estrogen sintetic, care poate cauza infertilitate și boli de inimă. Mai bine alegi pe cele conservate la sticlă, sau, de ce nu, le poți prepara chiar tu acasă.
3. Carnea de vită – este mai bună decât alte tipuri de cărnuri dacă știi de unde provine. Nu de puține ori s-a întâmplat ca inspectorii sanitari să găsească în vitrine carne de cal în locul celei de vită. În plus, vitele crescute la ferme sunt hrănite mai mult cu grâu, porumb și soia, uneori și antibiotice și hormoni, pentru a crește mai repede. Carnea de vită este mai bună și gustoasă atunci când animalul se hrănește cu verdeață.
4. Floricelele de porumb pentru microunde – ambalajul are în compoziția sa acid perfluoroctanic care trece în floricele atunci când sunt preparate. Substanța poate cauza cancer testicular, cancer la ficat, cancer pancreatic sau infertilitate. Varianta bună este cea clasică – floricele la tuci.
5. Laptele – vitelor din ferme li se administrează hormoni de creștere, care trece în lapte, apoi în organismul uman. Lista de adaosuri nu se oprește aici, căci pentru a fi o afacere profitabilă, laptele trebuie să conțină… cât mai puțin lapte. O variantă bună este aceea să îl cumperi de la o sursă sigură. Mai poți încerca laptele obținut din seminte, cocos, migdale, etc.
6. Brânza – din nefericire în ultimii ani numai vești proaste am citit despre brânza comercializată în magazine, și la piață. Cu un conținut mare de grăsimi, margarină, apă, etc, nici brânza nu mai este brânză. Varianta bună ar fi aceea care ai o sursă de încredere de unde o poți cumpăra. Ca în cazul laptelui.
7. Merele – cele vândute în marile magazine sunt, în marea lor majoritate, importate și stropite cu numeroase pesticide, care ajung ulterior în organism. Apelează la comercianții producători din piețe unde poți lua fructe și legume locale.
8. Cerealele – sunt multe tipuri despre care se spune că sunt sănătoase și ajută la slăbit. Din nefericire multe au un conținut ridicat de zahăr. Și cerealele conțin pesticide și substanțe cancerigene. Alege să le cumperi din magazine care îți oferă siguranța produsului de calitate. Aici prețul este ceva mai ridicat din nefericire.
Acestea sunt doar câteva dintre alimentele care pot face rău organismului nostru. Mult mai bine ar fi ca atunci când mergeți la cumpărături să aveți timpul necesar studierii etichetelor pentru a cunoaște ce anume puneți pe masă.