Iată care sunt efectele secundare ale furiei:
1. Furia poate provoca stres și nefericire
Oamenii furioși pot avea o tendință mai mare să fie stresați și nefericiți, în comparație cu alte persoane. Ei pot deveni iritați cu ușurință și furia lor poate fi declanșată din orice. Stresul ca urmarea a unei crize de furie poate provoca efort mental și emoțional.
2. Furia este o cauză cunoscută pentru tensiune arterială ridicată
Furia și stresul sunt cunoscute că provoacă hipertensiune arterială sau fluctuantă poate afecta factori precum metabolismul, nivelul de sodiu și factorii ereditari. Atunci când o persoană se înfurie, el/ea poate avea în mod natural reacții precum încleștarea pumnilor sau transpirație. Aceștia sunt indicatori comuni care arată că tensiunea arterială poate fi în creștere.
3. Furia poate duce la izolare socială
Pe lângă efectele medicale, una dintre cele mai importante efecte secundare ale furiei poate fi izolarea socială. Nimănui nu-i place să fie în jurul oamenilor furioși, capricioși și temperamentali. Odată ce ai început să ai o reputație de om furios, șansele ca oamenii să distanțeze de tine pot crește.
4. Furia te poate predispune la inflamații și dureri musculare
În știința medicală, eliberarea unui hormon numit cortizol în timpul stării de furie este cunoscut că provoacă mușchii să se flexeze și să primească o doză de energie în câteva secunde. În timp ce persoana foarte furioasă se poate simți puternică datorită acestei energii, eliberarea repetitivă de cortizol poate avea efecte negative, cum ar fi să predispună organismul la dureri musculare pe termen lung.
5. Furia poate agrava bolile de inimă
Te confrunți cu o creștere a palpitațiilor și a bătăilor de inimă atunci când te simți furios? Potrivit experților, o criză de furie poate determina ca rata bătăilor inimii să se ridice la 180 de bătăi pe minut. În astfel de situații, inima începe să ceară mai mult oxigen și respirațiile devin mai scurte și mai rapide. Acestea pot fi efecte secundare devastatoare ale furiei pentru o persoană cu o inimă slabă.
6. Furia poate duce la dependență și vicii
Studii realizate în trecut au arătat că oamenii care sunt mereu furioși, iritați și frustrați pot cădea în obiceiuri de dependență față de consumul de droguri, fumat, consum excesiv de alcool sau mâncat excesiv. Oamenii furioși au nevoie să caut refugiu în ceva sau cineva pentru a-și „aerisi” sentimentele. Atunci când nu găsesc acest tip de sprijin, ei se pot deda la vicii, pentru a obține un sentiment fals de confort.
7. Furia poate slăbi imunitatea organismului
Este posibil să fi auzi vorba care spune că o minte sănătoasă înseamnă o inimă sănătoasă. Starea e bine a unei persoane este de obicei legată de starea de fericire a acesteia. Starea mentală a unei persoane are un impact mare asupra imunității și furia este cunoscută pentru faptul că slăbește starea de spirit.