6 metode de a combate alergiile de primăvară

03 03. 2014, 14:00

Calendaristic, primăvara a venit! În curând, se va întâmpla și din punct de vedere meteorologic. Astfel, vei petrece mai mult timp în aer liber, mai ales în parcuri, dar este bine să știi că te expui riscului declanșării alergiilor de primăvară.

Pentru ca distractie si pentru ca informatie! Noi te placem, tu ne PLACI?

Alergia de sezon se manifestă în special primăvara, din luna martie, până în luna iunie, și este cauzată în special de polenul pomilor și arbuștilor. Printre cele mai comune simptome ale alergiei de primăvară se numără:

– strănuturile dese și aparent fără motiv

– rinoreea, adică îți curge nasul întruna

– ochii iritați și înlăcrimați

– congestia nazală, adică ai nasul înfundat

Unele persoane au o predispoziție ereditară la alergia de primăvară și se pot confrunta chiar și cu crize de astm din cauza acestei afecțiuni.

Din fericire, există diverse modalități prin care te poți feri de alergiile primăvară:

1) Cură cu vitamina C

Vitamina C reduce producția de histamină în organism, astfel că șansele de a suferi din cauza unei alergii de primăvară scad foarte mult.

2) Alimentele bogate în quercitină

Quercitina este o substanță antioxidată cu proprietăți antiinflamatorii și antialergice. Se găsește în mod natural în ceapă, usturoi, ardei iute, mere, zmeură, mărar, sparanghel și varza de Bruxelles și este perfectă pentru prevenirea alergiilor de primăvară.

3) Ceaiuri din plante medicinale

Unele plantele medicinale sunt recunoscute pentru acțiunea lor antialergică. Este vorba, printre altele, de ceaiul de mesteacăn, de păpăie, brusture și coada-șoricelului. Consumă două-trei căni de ceai pe zi, timp de două-trei săptămâni, pentru a putea ține la distanță alergiile de primăvară.

4) Încearcă acupunctura

Acupunctura este o terapie alternativă foarte utilă pentru prevenirea și tratarea alergiilor de primăvară, dacă este practicată în completarea unui tratament convențional împotriva nesuferitei afecțiuni de sezon.

5) Zilnic, o linguriță de miere zilnic

Mierea ar putea fi și ea o soluție potrivită pentru îndepărtarea alergiei de primăvară. Zinic, ar trebui să consumi câte o linguriță de miere, preferabil dimineața, înainte de a ieși din casă.

6) Evită aerisirea camerelor… dimineața

Perioada de maximă activitate a polenului este dimineața, de aceea, este bine să eviți aerisirea camerelor la primele ore ale zilei. Ar fi bine să eviți și plimbările matinale prin parc, dimineața.