50 de titluri pentru Agassi

Apropo.ro / 12.03.2002, 09:32
50 de titluri pentru Agassi
Americanul Andre Agassi a cucerit duminica, la Scottsdale, titlul cu numarul 50 al unei cariere începute acum 16 ani De data aceasta, nici un obstacol nu i s-a mai asezat în cale. În urma cu 10 zile, Agassi atinsese finala la San Jose si sperase sa-si achizitioneze atunci al 50-lea giuvaier

Americanul Andre Agassi a cucerit duminica, la Scottsdale, titlul cu numarul 50 al unei cariere începute acum 16 ani

De data aceasta, nici un obstacol nu i s-a mai asezat în cale. În urma cu 10 zile, Agassi atinsese finala la San Jose si sperase sa-si achizitioneze atunci al 50-lea giuvaier pentru cutia pretioasa a carierei. S-a opus însa Lleyton Hewitt. Duminica, la Scottsdale, în fata unui adversar mai modest, dar nu lipsit de spirit si de ambitie, spaniolul Juan Balcells, americanul si-a privit visul în ochi.

Finala a început cu dominarea lui Andre, care a cîstigat primul set cu 6-2, apoi Balcells a prins curaj si, sub mantia unui joc ofensiv, a pastrat echilibrul pe tabela. Tie-break-ul, încheiat cu 7-2 pentru american si întrerupt de o accidentare a ibericului, a pus însa capat meciului. Abia dupa ce si-a felicitat adversarul la fileu a îndraznit si Andre sa se bucure. A facut-o ca un copil, strîngînd pumnul cu o expresie jucausa pe fata, si ca un campion care respecta publicul, oferindu-i salutul sau devenit ritual, cel în care trimite saruturi spre tribuna din vîrful degetelor.

„Acum îmi dau seama cît de mult înseamna acest al cincizecilea titlu”, a recunoscut Agassi. „Înainte de meci nu te gîndesti decît la oponent si la cum trebuie sa joci. Apoi, îti dai seama ce ai realizat. Te loveste. Dar e una dintre cele mai placute izbituri”.

Cu acest trofeu, americanul a urcat pe locul 8 în topul all-time al cîstigatorilor de turnee ATP, dupa Ilie Nastase (57). Dintre jucatorii înca aflati în activitate, doar Pete Sampras e înaintea lui (63), în timp ce în urma se gasesc, în ordine, Michael Chang (34), Evgheni Kafelnikov (24), Goran Ivanisevici (22), Thomas Enqvist (19), Marcelo Rios (18).

Top 10 dupa numarul turneelor cîstigate

1. Jimmy Connors 109

2. Ivan Lendl 94

3. John McEnroe 77

4. Pete Sampras 63

5-6. Bjorn Borg 62

5-6. Guillermo Vilas 62

7. Ilie Nastase 57

8. Andre Agassi 50

9. Boris Becker 49

10. Rod Laver 47

Sursa: www.prosport.ro