Sunt în centrul atenţiei şi trebuie să arate impecabil. Au grijă de silueta lor prin multă mişcare şi sacrificii şi adoptă un meniu sănătos. Câteodată nu e însă de ajuns, aşa că dietele le ajută să obţină dimensiunile mult visate. Carmen Brumă, Andreea Marin, Ramona Bădescu, Iuliana Tudor, Iulia Vântur... sunt doar câteva dintre vedetele care au mereu grijă de corpul lor şi de felul în care arată. Să le aflăm secretele!
Carmen Brumă – multă mişcare şi reţetele sănătoase pe bază de avocado şi seminţe de cânepă
Carmen Brumă este recunoscută pentru stilul de viaţă sănătos pe care îl adoptă zi de zi. S-a refăcut imediat după naştere, deşi a luat în greutate doar zece kilograme şi a lansat recent cartea „Jurnal de gravidă – Cum să-ţi controlezi greutatea şi să ai un copil sănătos”, un ghid practic cu sfaturi utile pentru femeile însărcinate sau cele care intenţionează să aibă un copil. Este adesea întrebată cum se menţine în formă şi cum arată meniul sănătos care face parte din alimentaţia ei, îmbinat cu mult sport şi mişcare.
Foto: Arhiva personală
“Mănânc foarte echilibrat, cu accent pe proteinele animale şi legume, beau multă apă şi fac zilnic antrenament. Mănânc în mod constant legume, carne, seminţe. Îmi plac reţetele simple şi sănătoase pe bază de avocado şi seminţe de cânepă. Sunt foarte multe combinaţii. Mănânc rar prăjituri şi atunci îmi place tortul Krantz cu îngheţată de nucă”, spune proaspăta mămică.
Aşa arată un meniu sănătos propus de Carmen Brumă pentru mic dejun sau cină:
“Mic dejun: Omletă fără ulei cu ciuperci şi roşii, salată de spanac, quinoa roşie.
Cină: Somon la grătar cu salată de valeriană şi rucola”. De asemenea, Carmen ne-a prezentat şi o variantă de meniu de-al ei pentru o zi normală. Să-l aflăm!
“Dimineaţa: iaurt, pudră proteică din cânepă şi seminţe de chia, susan, dovleac
Prânz: Peşte la grătar sau ficăţei de pui cu salată
Gustare: nuci, migdale, caju crude
Seara: Curcan sau muşchi de porc la cuptor cu salată
Asta nu înseamnă că mănânc zilnic aceste combinaţii, a fost doar un exemplu”, a mai spus Carmen Brumă.
Andreea Marin – detoxifiere, apă alcalină şi suc din iarbă de grâu
A trecut aproape un an de când Andreea Marin a surprins publicul cu o imagine nouă, un tonus îmbunătăţit şi întinerire vizibilă. Pierderea kilogramelor nu s-a datorat unei diete drastice, cu efecte pe termen scurt, ci unei măsuri mult mai sănătoase, de schimbare a stilului de viaţă. Datorită detoxifierii, vedeta are acum un regim de viaţă sănătos.
“Detoxifierea, o soluţie care mi-a adus în dar, în mod neaşteptat, întinerirea şi o schimbare radicală în ultimul an. Acest program mi-a schimbat viaţa în bine. Şi silueta, e adevărat, dar în principal starea de sănătate, asta e important, nu neapărat kilogramele pierdute!”, a mărturisit Andreea Marin.
“În primul rând, am fost din ce în ce mai curioasă şi m-am informat din tot felul de surse cu privire la efectul alimentelor asupra sănătăţii noastre. Fără a face excese, am căutat să elimin ceea ce am înţeles că îmi face rău, în sensul că nu am renunţat de tot la ceea ce îmi place să gust, dar am înţeles logica şi îmi ofer foarte rar ceea ce nu e sănătos. De exemplu, zahăr sau carne. Evit semipreparatele, preferând gătitul acasă. Aşadar, eu nu ţin un regim, ci mi-am schimbat stilul de viaţă într-unul moderat. E important să ai o disciplină care să devină mod de viaţă”, ne-a mai spus Andreea.
Foto: Facebook
De altfel, meniul Andreei Marin sună destul de interesant, este bogat în vitamine, fructe şi legume.
„Dimineaţa: măr verde, pătrunjel, orz, spirulină. Următoarele mese sunt din două în două ore, dar nu neapărat cu ochii pe ceas, ci cu aproximaţie. Acestea conţin următoarele alimente: ananas, afine ( sau alte fructe de pădure), ginger, coriandru ( sau busuioc) , psyllium (acesta se umflă în stomac şi îţi dă senzaţia de saţietate, de aceea dispare senzaţia de foame). Urmează apoi o masă compusă din ananas, ginger, coriandru (sau busuioc), psyllium. Apoi una cu roşii, morcov, sfeclă, coriandru, spirulină, chili, sare de mare. Beau cât mai multă apă alcalină, pentru a reechilibra mediul preponderent acid din interiorul nostru. Apa alcalină se obţine cu adaos de picături de lămâie într-un pahar cu apă plată, pahar de sticlă, nu de plastic (plasticul modifică această calitate a apei), sau adăugăm 10 picături speciale pentru obţinerea apei alcaline, se găsesc pe site-urile cu produse bio”, a spus vedeta.
Pe lângă toate celelalte produse folosite pentru detoxifiere, Andreea Marin mai are un mic secret: sucul din iarbă de grâu. Şi, pentru a fi sigură că acesta este exact aşa cum ar trebui, Andreea a ajuns să îşi facă singură sucul, din seminţele pe care le cultivă chiar în propria grădină.
Iulia Vântur, tentată de deserturi
Pentru Iulia Vântur, orice formă de mişcare e binevenită, mai ales că nu se poate abţine de la deserturi cum ar fi îngheţată, tiramisu, profiterol şi cheese cake.
Foto: Publimedia – Adrian Stoicoviciu
“Fac mişcare, merg la sală, e parte a stilului meu de viaţă, nu doar pentru avantajele estetice, ci pentru sănătatea mea. Încerc să fac plimbări zilnic, să dansez, să urc scările. Orice formă de mişcare e binevenită”, ne-a mărturisit Iulia, al cărui fel de mâncare preferat este mămăliga cu brânză, mai precis bulzul! Cum arată meniul Iuliei Vântur? Aflăm chiar de la ea!
“Micul dejun: cereale cu lapte, iaurt sau 2 banane
Prânz: orez cu carne de pui sau peşte, legume şi salată
Cina: peşte sau fructe de mare cu legume şi salată
Când simt nevoia, mă răsfăţ cu orice fel de desert sau paste. Nu-mi interzic nimic, însă nu fac exces”, spune vedeta care obişnuieşte să şi gătească şi îi ies chiar foarte bine chiftelele cu sos roşu, salata de boeuf, macaroanele cu brânză, peştele cu legume, clătitele.
Ramona Bădescu preferă proteinele din soia şi grâul încolţit
La 45 de ani are un tonus de 20! Ramona Bădescu arată cum nu se poate mai bine şi are o siluetă de invidiat. Ramona face mult sport, yoga, Pilates şi se hrăneşte cât mai natural. Deşi nu este vegetariană, ea consumă foarte puţină carne. Mănâncă mult peşte şi sushi. Vedeta, stabilită de 23 de ani în Italia, preferă peştele foarte puţin gătit, în stare cât mai crudă, pentru că prin preparare termică îşi pierde calităţile şi gustul.
Dimineaţa obişnuieşte să bea apă amestecată cu câteva linguriţe de oţet de mere sau sucul de la o lămâie care ajută la curăţarea vaselor de sânge. Sunt perioade în care Ramona mănâncă bucăţele de drojdie de bere, care e bună pentru păr (întărirea rădăcinii şi strălucire) şi pentru o piele mai catifelată.
Foto: Arhiva personală
De asemenea, Ramona consumă paste de cereale integrale: camut, farro (35, 40 g) cu foarte multe zarzavaturi, paste pe care le adaugă în salate, cu broccoli sau cu varză de Bruxelles. Ţelină, sfeclă şi varza roşie sunt nelipsite din meniul ei şi preferă să pună grâu la încolţit timp de 48 de ore, pe care îl adaugă în salate mixte.
În plus, vedeta nu fumează, nu consumă alcool, preferă din când în când un pahar de vin roşu. Ramona declară că e foarte mulţumită de cum arată şi se cosideră mult mai în formă acum decât la 20 de ani.
“Eu mănânc foarte multe fructe şi legume, proteine din soia şi beau multă apă cu oţet de mere sau lămâie”, spune ea. “Mulţi râd când aud ce mănânc, dar este nevoie dacă vreau să arăt bine. La început mâncam grâu fiert, dar am fost sfătuită să încerc şi grâu încolţit pentru că are mult mai multe vitamine. Mă simt ca la şcoală: am pus grâu la încolţit pe o farfurioară şi mă uit în fiecare zi să văd cât a crescut. Îi şi cânt, poate creşte mai repede aşa”, glumeşte Ramona.
Iuliana Tudor bea minim 2 litri de apă plată pe zi
Iuliana Tudor, gazda emisiunii “O dată-n viaţă” de la TVR 1, nu poate rezista mâncărurilor ardeleneşti. Atunci când vine vorba despre sănătate şi menţinerea ei, prezentatoarea TV are nişte reguli de la care nu se abate niciodată. “Apă minimum 2 l pe zi. Fără mezeluri. Fără prăjeli. Cât mai puţin zahăr posibil. Nici o zi fără fructe şi legume! Nici o zi fără mişcare (chiar şi numai mers pe jos). De curând am început să alerg şi mă simt foarte bine. Plus gimnastică şi pilates de 2-3 ori pe săptămână”, spune Iuliana.
Foto: Arhiva personală
“În privinţa meniului zilnic, vara aceasta nu am putut avea mese constant sănătoase, fiind plecată des. E imposibil să rezişti mâncărurilor ardeleneşti, plăcintelor sau prăjiturilor gătite ca acasă! Aşa că mă bazez că toamna să-mi aducă o reechilibrare alimentară. Am luat câteva kg (vreo 3-4), aşa că se impun măsuri:)) Legumele, iaurtul şi apa ( 2 l zilnic)”, a mai completat vedeta.
Dana Popa