5 sfaturi simple pentru întreținerea lenjeriei dvs. de pat din in

De: ApropoTV.ro / 14.06.2022, 17:57
5 sfaturi simple pentru întreținerea lenjeriei dvs. de pat din in

Așternuturi de pat, saltele, perne (și fețe de pernă), plăpumi, pături – un simplu somn bun poate necesita cele mai bune selecții în ceea ce privește patul dumneavoastră. Ne petrecem mai mult de o treime din viață dormind și, cu siguranță, se pare că ar trebui să avem grijă de lenjerii de pat la fel de bine cum avem grijă de noi înșine. Dormitul bine poate avea un efect profund asupra sănătății noastre mentale și fizice și este corect să investim un pic mai mult din timpul nostru în păstrarea curățeniei.

Iubim lenjeria de pat din in pentru confortul său, pentru proprietățile de termoreglare și pentru senzația naturală și primitoare pe care o aduce unui dormitor. Într-un spațiu rezistent, cum este un dormitor, lenjeria de pat va trebui spălată în mod regulat și va trebui să reziste la multă uzură. Așadar, iată un ghid despre cum să vă întrețineți lenjeria de pat din in și să o păstrați frumoasă pentru mulți ani de acum încolo:

1. Urmați instrucțiunile de îngrijire

Oricât de evident ar părea, citiți etichetele de îngrijire atunci când spălați pentru prima dată lenjerii de pat din in. Este surprinzător cât de puțini dintre noi fac acest lucru! Etichetele de îngrijire oferă întotdeauna instrucțiuni specifice pentru îngrijirea lenjeriei de pat din anumite materiale textile, pe baza tipului de țesătură, numărului de fire, culorilor și a altor particularități importante ale țesăturii. Instrucțiunile de spălare pot părea a fi aceleași ca și pentru alte lenjerii de pat pe care le aveți, dar este nevoie de doar câteva secunde pentru a vă asigura că faceți ce trebuie.

2. Înțelegeți mașina dumneavoastră de spălat

Asigurați-vă că înțelegeți setările mașinii dumneavoastră de spălat. Nu toate mașinile sunt create în același mod sau cu aceleași funcții, de exemplu, ar putea exista setări specifice pentru spălarea articolelor din țesătură de in. Dacă nu cunoașteți simbolurile de spălare de pe panou sau pur și simplu ați uitat ce înseamnă acestea, faceți câteva cercetări pe internet pentru a afla. Puteți evita greșelile costisitoare și puteți avea mai multă grijă de lenjeria de pat din in, cu un pic de cunoștințe. Fiind conștient de modul exact în care trebuie să manipulați lenjerii de pat din in în mașina de spălat, vă ajută să preveniți contractarea și să mențineți calitatea originală de înaltă calitate a lenjeriei de pat.

3. Nu vă supraîncărcați mașina de spălat

Nu supraîncărcați mașina de spălat cu rufele dumneavoastră. Supraîncărcarea cauzează două tipuri de daune:

  • Lenjeria dvs. de pat nu are suficient spațiu pentru a se mișca în mașină, ceea ce face ca aceeași murdărie care a fost îndepărtată să fie spălată înapoi în lenjerie.
  • Supraîncărcarea mașinii face ca aceasta să fie nevoită să lucreze mai mult pentru a parcurge ciclul, iar acest lucru îi scurtează durata de funcționare.

4. Alegeți un detergent delicat

Păstrarea lenjeriei din in la același nivel de calitate ridicat ca atunci când ați cumpărat-o depinde în mare măsură și de tipul de detergent de rufe pe care îl folosiți. Unii detergenți conțin materiale de curățare dure care pot deteriora lenjerii de pat din in, făcând ca culorile să se estompeze. Vă recomandăm să folosiți detergenți blânzi și să nu adăugați prea mult detergent la o spălare.

5. Fiți atenți la modul în care uscați lenjeria de pat

Dacă etichetele de îngrijire o indică, atunci puteți usca lenjeria de pat din in într-un uscător cu tambur, folosind ciclul cu cea mai joasă temperatură. Dar este important să nu le uscați prea mult, deoarece acest lucru le reduce durabilitatea și face ca culorile să se estompeze. Pentru a vă menține lenjeria în cea mai bună formă și pentru a păstra culorile și rezistența țesăturii, scoateți întotdeauna lenjeria de pat din uscător cât timp este încă ușor umedă. Nu țineți lenjeria de pat în uscător mai mult timp decât este necesar.

 

Îngrijirea corespunzătoare este vitală pentru ca lenjeria dvs. de pat din in să își păstreze aspectul luxos și senzația somptuoasă. Puteți păstra calitatea textilelor de linie urmând aceste îndrumări simple, ceea ce înseamnă că obțineți mai multă valoare din achizițiile dumneavoastră și țineți mai multă țesătură departe de depozitele de deșeuri.