1. Xmas, abrevierea
Xmas nu este un cuvânt și contemporan pentru Crăciun. „X” vine de la „chi”, prima literă a cuvântului Hristos în greacă. Xmas este, prim urmare, o abreviere religioasă, care este folosită de o lungă perioadă de timp.
2. Data Crăciunului
Inițial, Crăciunul nu a fost sărbătorit ca o mare sărbătoare. Deci, a existat o încercare de a da o anumită dată de naștere lui Hristos, în anul 200 d.Hr. și diferite grupuri religioase și diferiți lideri au venit cu propuneri de date diferite. În cele din urmă, s-a decis să fie 25 decembrie. Această dată era sărbătorită ca nașterea soarelui, așa că s-a decis că ziua în care s-a născut soarele să fie și ziua în care Hristos s-a născut.
3. Scena Nașterii Domnului
Vedem în timpul Crăciunului amenajate scene în miniatură care arată momentul nașterii lui Hristos, cu oameni și animale. De fapt, această scenă a fost dezvoltată în secolul al 13-lea, de către Sfântul Francisc.
4. Tradiția cadourilor
Schimbul de cadouri de Crăciun, felicitări, băuturi nu este o modalitate modernizată de sărbătorire a Crăciunului. Este o lungă tradiție vehce, practicată în Roma antică. Inițial, aceasta a fost interzisă de biserică, dar mai târziu regulile au fost încălcate și a devenit un mod de viață.
5. Despre bradul de Crăciun
Nu a fost ceva ce a fost început de Martin Luther, așa cum cred mulți. Totul a început în secolul a VII-lea d.Hr., când un copac sacru a fost tăiat și prin secolul al XV-lea, oamenii au început tăierea brazilor și decorarea lor în timpul Crăciunului.