5 Jocuri pe care să le încerci cu familia pentru distracție garantată
Reuniunile de familie sunt un prilej de bucurie de cele mai multe ori. Totuși, ajungi în punctul în care ai aceleași activități și nimeni nu vine cu ceva nou.
Pentru a face aceste reuniuni mai memorabile, poți încerca să propui diverse jocuri de societate, care vor distra pe toată lumea, de la mic la mare și care vă vor ajuta să fiți din nou împreună într-un mod nou și distractiv, cu noi amintiri și povești.
Aceste jocuri pot crește entuziasmul și distracția în astfel de întâlniri fără prea mult efort. Toți verii, mătușile și unchii tăi nu vor uita această petrecere memorabilă timp de ani de zile. Deci, salvează-ți adunarea de familie de la a deveni plictisitoare introducând o activitate sau două în program. Pentru a te ajuta să le planifici mai bine, am listat mai jos jocuri interesante pe care majoritatea oamenilor le apreciază. Deci, ce mai aștepți? Alege unul și creează amintiri de o viață.
- Remi
Este unul dintre cele mai vechi jocuri ce se pot juca în familie și pe bună dreptate. Poți juca rummy cu familia atunci când doriți ceva simplu, ușor de jucat, care să nu necesite prea mult efort, dar de pe urma căruia toată lumea să se poată distra.
Rummy se poate juca în maximum 4 și poți alege să joci pe tablă sau etalat. Oricum ar fi, cu regulile fiind atât de simple, poți încerca să-l explici și copiilor și fiecare adult să aibă câte un copil pe post de ajutor. Ai nevoie doar de unul dintre seturile de remi, care nu este nici scump la achiziționare.
2. Lego
Poate ai crede că seturile de Lego sunt doar pentru copii. Este total greșit. Există seturi care sunt extrem de complicate și de detaliate, speciale pentru adulți sau pentru oameni de toate vârstele. În cazul în care ai persoane în familie care nu au încercat niciodată să construiască ceva cu aceste cubulețe, va fi o experiență foarte interesantă să treceți prin manual și să aduceți ceva la viață.
Mai mult, veți avea și un obiect final la care să vă uitați și care să rămână amintire în casa cuiva. Avantajul acestui joc Lego este că poate fi o activitate foarte stimulantă și interesantă pentru copii, în timp ce adulții își regăsesc copilul interior și își antrenează răbdarea.
3. Jenga
Trage o cărămidă de lemn fără să dărâmi turnul! Acest joc este limitat doar de numărul de persoane care pot sta în jurul turnului. Trebuie să cumpărați un set de Jenga. Dimensiunile cărămizilor pot fi foarte mici sau foarte mari, în funcție de vârsta persoanelor care se joacă.
Trebuie să aranjați cărămizile așa cum arată pe cutie, câte 3 pe fiecare etaj și apoi să încercați să scoateți câte o cărămidă fără să dărâmați turnul. Simplu și banal în aparență, acest joc reușește să distreze pe toată lumea și, mai mult, cu toții o să stea cu inima la gură ca nu cumva să fie ei cei care vor dărâma turnul.
Jenga reușește să distreze pe toată lumea, indiferent de vârstă, și dacă ați mai și servit o băutură înainte, va fi cu atât mai amuzant, pentru că nu vețio avea aceleași abilități de a scoate cărămizile fără să dărâmați turnul.
4. Uno
Până la 10 jucători pot juca acest joc clasic cu cărți. Se joacă prin rânduri, potrivind o carte din mâna lor cu cartea curentă afișată pe partea de sus a pachetului, fie prin culoare, fie prin număr.
Seamănă foarte mult cu Macaua, pe care o jucam cu toții în copilărie, dar este o variantă mai evoluată, pentru că ai mai multe tipuri de cărți și mai multe posibilități de joc. Avantajul la Uno este că se poate juca în destul de mulțu jucători, deci, dacă ai o familie numeroasă, este binevenit.
Setul nu este deloc scump și îl puteți ține în cutia cu jocuri toată viața. Pentru unii va fi primul contact cu un astfel de joc, iar pentru alții va fi o variantă reinterpretată a unui joc care le-a umplut copilăria.
5. Saboteur
În acest joc, care se poate juca tot în maximum 10 persoane, poți să ai fie rolul de pitic, fie rolul de saboteur. Piticii vor să constuiască un drum printr-o mină de la cartea de start și până la aur. Ai 3 cărți cu fața în jos, iar doar una dintre ele este cea cu aur, restul de 2 fiind cu cărbune.
Treaba saboteurilor este să-i împiedice pe pitici din a pune cele 7 cărți necesare pentru a ajunge la aur. Nimeni nu știe ce rol au primit ceilalți jucători de la masă și este foarte interesant să vezi cât de bine pot juca oamenii, cât de bine își pot masca rolul și cine ajunge să câștige într-un final.
Este un joc ce arată de fiecare dată diferit, pentru că vei avea alt rol și deci altă misiune de îndeplinit.
Oricare dintre aceste 5 jocuri ar trebui să garanteze distracția de la următoarea reuniune de familie!