31 mai ziua in care Doroftei isi apara titlul

Apropo.ro / 07.05.2002, 15:59
31 mai ziua in care Doroftei isi apara titlul
Meciul de box dintre Leonard Doroftei și Raul Balbi, contînd pentru titlul mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBA, se va disputa, pe data de 31 mai, în Sala "Ioan Kunst Ghermanescu" (Polivalenta), a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, președintele Federației

Meciul de box dintre Leonard Doroftei și Raul Balbi, contînd pentru titlul mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBA, se va disputa, pe data de 31 mai, în Sala „Ioan Kunst Ghermanescu” (Polivalenta), a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, președintele Federației Române de Box, Iosif Armaș.

„În proporție de 99,99 la suta, gala în cadrul careia Doroftei își va apara titlul mondial se va desfașura la Sala Polivalenta. Înca nu am stabilit ora exacta de desfașurare a partidei, pentru ca trebuie sa obținem și acceptul televiziunilor care vor transmite acest eveniment. Biletele vor fi tiparite la sfîrșitul acestei saptamîni, dupa care vor fi puse în vînzare. Nu am fixat, deocamdata, prețurile la bilete, pentru ca mai avem de facut anumite calcule”, a spus Armaș, patronul firmei Argirom Internațional, care a obținut drepturile de a organiza în România meciul revanșa dintre Doroftei și Balbi.

În cadrul galei de la București va boxa și pugilistul Adrian Diaconu, legitimat tot la clubul canadian Interbox ca și Doroftei. Diaconu a disputat pîna în prezent șase partide la profesionism, cîștigîndu-le pe toate. Cu aceasta ocazie, atît Diaconu, cît și Doroftei vor lupta în premiera în România în calitate de boxeri profesioniști. De asemenea, aceasta gala reprezinta o premiera în Europa Centrala și de Est, întrucît pentru prima oara se va organiza în aceasta zona un meci pentru titlul mondial al uneia dintre cele mai importante versiuni din lume, WBC, IBF sau WBA.

Leonard Doroftei va sosi în România pe 20 sau 21 mai, în timp ce Balbi urmeaza sa vina la București cu doar 3-4 zile înainte de meci. Pugilistul argentinian, care va fi însoțit de cinci persoane, se va pregati, în prealabil, în Europa, în special pentru a se acomoda cu fusul orar. Atît Doroftei, cît și Balbi vor susține cîte un antrenament cu public.

Partida dintre Doroftei și Balbi va fi transmisa în Canada în sistemul pay-per-view, costul vizionarii acestei întîlniri fiind de 30 de dolari canadieni. În SUA, meciul va fi transmis de postul de televiziune ESPN 2.

Leonard Doroftei, în vîrsta de 32 de ani, a cucerit titlul mondial la categoria semiușoara, versiunea WBA, pe data de 5 ianuarie, dupa ce l-a învins, la puncte, pe Raul Balbi, care era campionul mondial en-titre. La finalul meciului, doi dintre cei trei arbitri judecatori l-au vazut învingator pe Doroftei, în timp ce al treilea arbitru l-a declarat cîștigator pe pugilistul argentinian. Deciziile celor trei arbitri americani au fost urmatoarele: 114-113 pentru Doroftei, 115-112 pentru Doroftei și 115-112 pentru Balbi. La începutul lunii martie, firma Argirom Internațional a obținut, în urma unor negocieri, desfașurate la Montreal, cu reprezentanții clubului Interbox, dreptul de a organiza în România meciul lui Doroftei pentru titlul mondial.

Sursa: www.mediafax.ro