1. Baklava
Ce este: un desert specific turcesc, obținut din aluat de plăcintă umplut cu nuci și fistic, zahăr și scorțișoară, însiropat după coacere cu sirop de miere.
Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo
2. Patlñcan Kebabñ
Ce este: carne de vită, roșii, ceapă, ardei iute și vinete, toate preparate la grătar sub formă de frigărui.
3. Mercimek Köftesi
4. Hünkar BeĂŸendi
5. Ă°Ã§li Köfte
6. Cacñk
7. Kadayñf
8. Döner
9. Sarma
Ce este: Carne de vită gătită cu paastă de tomate, grâu și usturoi, stropită cu un pic de lămâie.
11. Ă°skender Kebab
Ce este: Carne tăiată mărunt, așezată peste pită prăjită, totul stropit cu sos de roșii, acompaniat de puțin iaurt.
12. Hamsi Tava
Ce este: anșoa prăjit, servit împreună cu rucola și lămâie.
13. Aslan Sütü
Ce este: Raki, o băutură alcoolică turcească, amestecată cu apă și gheață.
14. Mercimek Çorbasñ
Ce este: Supă de linte cu ceapă, morcovi și boia de ardei.
15. Kașarlñ Pide
Ce este: Pâine proaspăt coaptă acoperită cu cascaval topit.
16. Lahmacun
Ce este: Pîine proaspăt coaptă, acoperită cu sos de roșii, sos din carne de miel, piper și legume. Mai este numită pizza turcească.
17. Mantñ
Ce este: Găluște de miel sau de vită, acoperite cu un sos picant de iaurt.
18. Adana Kebab
Ce este: Grill de miel, servit cu legume și grâu.
19. Künefe
Ce este: O „gogoașă” din aluat mărunțit amestecat cu brânză dulce și acoperită cu fistic și miere.
Nicio masă turcească nu este completă fără cafea sau ceai.
20. Türk Kahvesi
Ce este: Cafea turcească, tare, neagră, îndulcită după gust.
21. Çay
Ce este: Ceai, obținut prin infuzarea frunzelor atent selcționate. De obicei se bea cu foarte mult zahăr.