20 secrete ale unui machiaj impecabil

11 02. 2004, 11:22
Pentru ca machiajul sa para cat mai natural și mai... invizibil, trebuie sa respecți cateva reguli simple. Îți prezentam 20 de mici trucuri care te vor ajuta sa arați "fresh" de dimineața pana seara. 1 Mascheaza imperfecțiunile tenului cu ajutorul unui fond de

Pentru ca machiajul sa para cat mai natural și mai… invizibil, trebuie sa respecți cateva reguli simple. Îți prezentam 20 de mici trucuri care te vor ajuta sa arați „fresh” de dimineața pana seara.

1 Mascheaza imperfecțiunile tenului cu ajutorul unui fond de ten compact, cu o putere mai mare de acoperire, care are inclusa în formula sa și pudra. Astfel de produse pot fi purtate cu ușurința în geanta, nu ocupa mult spațiu și pot fi folosite pentru retușurile de peste zi.

2 Pentru ca rujul, fardul de pleoape și rimelul sa se mențina pe piele vreme îndelungata, aplica fond de ten pe toata suprafața feței, inclusiv pe sprancene și gene, apoi pudreaza-le. Fardurile se vor fixa mult mai ușor, iar machiajul se va pastra impecabil.

3 Tenul matur poate fi împrospatat și înviorat daca-l machiezi cu un fond de ten într-o nuanța mai deschisa decat cea a pielii. Cele mai potrivite texturi sunt cele solide, care au o putere mare de acoperire. Pentru zonele sensibile ale feței, alege produsele care au proprietați hidratante și acționeaza protejand timp îndelungat tenul. În zonele fara probleme, poți folosi un fond de ten lichid.

4 Un nas prea lat poate fi „micșorat” prin umbrirea lui cu ajutorul a 2 nuanțe de fond de ten. Aplica pe aripile nasului un produs mai închis la culoare (întinde-l cu degetul pentru a-l estompa perfect). Pe linia mediana a nasului aplica un fond de ten mai deschis decat nuanța pielii.

5 Cearcanele cu tenta albastra pot fi mascate cu un corector bej deschis, iar cele de culoare maronie pot fi atenuate cu un corector roz. Aplica un strat subțire de corector peste cearcane, apoi maseaza ușor zona, cu varful degetelor, pana cand produsul intra în piele. Dupa aplicarea corectorului, folosește fondul de ten obișnuit. Atenție la nuanțele pe care le alegi pentru fardarea pleoapelor, evita-le pe cele închise, cum ar fi: negru, violet, albastru intens. Cele deschise îți lumineaza privirea!

6 Poți atenua zonele mai proeminente cu ajutorul unei pudre compacte, de culoare închisa. Aplica produsul cu buretele pe dedesubtul barbiei. Estompeaza conturul maxilarului folosind o pensula de machiaj, apoi aplica un alt strat de pudra în nuanța obișnuita, pe care o folosești pentru restul machiajului.

7 Daca nu ai înca 20 de ani, evita sa folosești rimelul în nuanțe negre, care micșoreaza ochii și te maturizeaza. Același efect îl are și creionul negru, mai ales daca este aplicat în exces.

8 Pentru ca genele sa para mai lungi și sa fie mai bine definite, aplica, înainte de a te rimela, un strat subțire de pudra pe gene. Rimelul se aplica în doua straturi succesive, unul peste gene, celalalt – dedesubtul genelor, de jos în sus. Opteaza pentru o culoare închisa (gri sau maro închis) care face privirea mai intensa.

9 Ochii mari și proeminenți pot fi evidențiați prin rimelarea genelor de pe ambele pleoape (superioara și inferioara).

10 Ochii mici „se micșoreaza” și mai mult, daca aplici rimel pe genele de pe pleoapa inferioara. Aceeași regula se aplica și în cazul cearcanelor. Rimelarea genelor de pe pleoapa inferioara le accentueaza.

11 Distanța dintre ochi se marește daca prelungești cu dermatograful linia sprancenelor catre tample.

12 În cazul ochilor prea departați, deseneaza cu dermatograful o prelungire o sprancenei înspre nas.

13 Pentru ca privirea sa para mai intensa, deseneaza cu dermatograful, sub sprancene, o linie foarte fina, apoi estompeaz-o foarte bine.

14 Daca ești obosita, evita sa folosești nuanțele de gri sau roz pentru machiajul pleoapelor. Culoarea gri accentueaza oboseala chipului, iar tonurile de roz evidențiaza toate ridurile din zona pleoapelor. Evita-le și pe cele închise, cum ar fi: negru, violet, albastru intens. Cele deschise și calde îți lumineaza privirea.

15 Fardul de obraz trebuie asortat cu rujul! Daca folosești pentru machiajul obrajilor un fard portocaliu, iar pentru cel al buzelor un ruj într-o nuanța violeta, efectul va fi invers celui dorit.

16 Nuanțele deschise maresc, iar cele puternice subțiaza. Daca nu ai buze pline, folosește rujuri în tonuri pastelate sau aplica, peste stratul de ruj, înca unul de gloss, pentru a le conferi stralucire și volum.

17 Dupa varsta de 45-50 de ani, folosirea rujului este recomandata, deoarece conturul buzelor s-a estompat de-a lungul anilor. Redefinește conturul buzelor, cu un creion apropiat de nuanța rujului. Opteaza pentru culori cat mai apropiate de nuanța naturala a buzelor. Culorile tari te vor arata mai batrana.

18 Daca ai fruntea prea înalta, folosește pentru machiajul buzelor variantele mai intense ale nuanțelor de ruj. Un machiaj mai accentuat în culori puternice (brun, roșu violet) va restabili proporțiile feței.

19 Buzele subțiri trebuie conturate cu multa îndemanare. Folosește un creion de contur, de culoarea fildeșului, trecand ușor peste limita exterioara a buzelor. Umbrește ușor machiajul, de jur-împrejurul buzelor, cu un fond de ten într-o nuanța mai închisa decat cel folosit pentru restul feței. Estompeaza cu atenție linia de demarcație între cele doua nuanțe de fond de ten. Contureaza buzele cu un creion mai închis decat nuanța buzelor, dar în același ton cu rujul pe care îl vei folosi.

20 Machiajul buzelor carnoase evidențiaza asperitațile. Înainte de a începe sa te rujezi, aplica pe buze un strat subțire de crema sau un produs special de protecție. Cu ajutorul unui burețel cosmetic, șterge-le cu puțin fond de ten. Contureaza buzele pe linia lor interioara, dupa care rujeaza-te cu ajutorul unei pensule.