20 de moduri prin care poți să faci lumea un loc mai bun
1. Zâmbește mai des deoarece zâmbetul este contagios și o modalitate foarte bună de a crea fericire în lume. Zâmbește unui străin, zâmbește șefului tău, zâmbește tuturor care îți ies în cale. Poate fi ciudat la început, dar cu siguranță de te vei mult mai bine cu timpul!
2. Ajută pe cei nevoiași. Poate fi la fel de simplu ca a ajuta un bătrân să treacă strada sau să-l ajuți să urce în autobuz. Fă cel puțin o faptă bună în fiecare zi.
3. Cultivă plante. Dacă poți face lumea un loc mai verde, acesta va deveni un loc mai bun!
4. Evită poluarea atmosferei. Evită utilizarea transportului privat atunci când ai opțiunea să folosești transportul public.
5. Alcoolismul, atunci când este necontrolat, poate provoca tulburări în societate și în lume. Deci, ai grijă la cât de mult bei și nu conduce când ești beat!
6. Fumatul este dăunător pentru sănătatea ta, și pentru lume! Încearcă să renunți, sau cel puțin să reduci numărul de țigări pe care le fumezi în fiecare zi.
7. Păstrează mediul curat. Nu arunca gunoiul pe drumuri. Dacă vezi un deșeu de hârtie pe jos, ridic-o și pune-o în coșul cel mai apropiat.
8. Donează cu generozitate. Dă haine, bani, produce alimentare. Există milioane de oameni care se luptă să-și satisfacă necesitățile de bază ale vieții.
9. Predică și practică obieceiuri de viață sănătoase. Stilul de viață a ființelor umane a creat un dezechilibru în univers. Mănâncă sănătos. Fii activ fizic. Transmite mesajul la cei pe care îi cunoști.
10. Ai gânduri bune și pozitive. Această lume ar fi mult mai bună dacă oamenii s-ar comporta bine unul cu celălalt. Nu acționa doar amabil, fii cu sinceritate amabil.
11. Nu purta pică. Nu îți umple mintea cu gânduri negative sau răzbunătoare. Uită, iartă și mergi mai departe. Indiferent cine te-a rănit, fii cel superior și mergi mai departe.
12. Împrăștie cultura. Educația și conștientizarea îi ajută pe oameni să crească, să înțeleagă și să socializeze. Pentru a face lumea un loc mai bun, educă oameni. Deprinderile de igienă de bază trebuie predate fiecărei ființe umane.
13. Îmbrățișează pe cineva care are nevoie. O îmbrățișare arată că îți pasă și încurajează persoana respectivă să meargă mai departe, indiferent unde e blocată. Organizează campanii de „îmbrățișări libere” dacă e posibil!
14. Propune-ți să urezi lucruri frumoase și din inimă oamenilor în zilele speciale, cum ar fi zilele de naștere, aniversări, promovări. Ar putea fi prietenii, familia sau colegii.
15. Înveselește pe cineva care are nevoie. Ajută-i să iasă din necazurile și grijile lor împărtășindu-le cu ei. Spune-le o glumă sau povestește-le un incident amuzant.
16. Acceptă oamenii pentru ceea ce sunt. Nu critica pe alții pentru caracteristicile sau obieciurile lor. Amintește-ți că fiecare dintre noi a avut o călătorie de viață diferită, care ne-a modelat caracterul.
17. Nu îți dezlănțui furia, indiferent cât de provocat ești. Fie că e vorba de soția ta sau un străin. Când comportamentul lor te înfurie, trebuie doar să părăsești locul.
18. Respectă regulile. Fie că e vorba de regulile de trafic sau regula de a nu folosi telefonul în interiorul spitalului. Asigură-te că respecți regulile și nu le ignori pur și simplu.
19. Nu ezita să vorbești atunci când crezi că cineva face rău. Când un tânăr nu oferă locul „rezervat pentru persoane vârstnice și cu handicap” unei doamne în vârstă sau atunci când cineva parchează în spațiul de parcare pentru persoanele cu handicap, spune-le că ceea ce fac nu e bine.
20. Dragostea este o entitate care poate face lumea un loc mai bun. Acolo unde există iubire, nu există ură. Deci, iubește alte ființe umane, plantele, animalele, și totul necondiționat.