18 lucruri care nu există, deși am ajuns în 2013

16 07. 2013, 13:00

1. Un remediu instant pentru banala răceală.

Cauzată, la lel ca „sora” ei gripa, de un virus, răceala se manifestă mai puțin violent decât aceasta. Din nefericire, perioada de vindecare este de aprozimativ o săptămână. 

2 Cabluri de încărcătoare mai lungi

(Aproape) toată lumea are telefon mobil și se lovește de impedimentul cablurilor de încărcare scurte. Nu putem decât să credem că producătorii acestor accesorii fie sunt foarte zgârciți, fie sunt foarte îngrijorați de silueta noastră, obligându-ne cel puțin o dată pe zi să facem „genoflexiuni”.

3. Un sistem universal de… împărțire a notei de plată

Ai ieșit cu prietenii la o bere și ați hotărât să platiți nemțește. Mai mult ca sigur că unul dintre voi va face chetă pentru a strânge banii de consumație. Nu ar fi fost mai comod ca fiecare să-și pl-tească consumația?

4. Căștile al căror cablu nu se încurcă

Recunoaște: este super-enervant să-i vezi pe alții descurcând cablul de la căști, darămite să ți se întâmple tocmai ție!

5. Posibilitatea (legală) de a urmări pe calculatorul personal toate programele TV

Deși există programe specializate cu ajutorul cărora poți vedea zeci de programe TV, de multe ori se întâmplă să lipsească (sau să nu fie disponibil) exact programul pe care dorim să-l urmărim.

6. Președinta Statelor Unite

 

După alegerea primului președinte de culoare din istoria Statelor Unite, a mai rămas un pas ca să putem spune că le-am văzut pe toate: o femeie la conducerea celui mai puternic stat al lumiii.

7. Mașinile zburătoare

Una dintre cele mai dese profeții – mașinile zburătoare – nu a fost realizată încă. Până va fi gata, ne vom mulțumi să urmărim The Jetsons.

8. Baterii „adevărate” pentru telefoanele mobile

Noile generații de telefoane mobile sunt prezentate cu mare fast și tam-tam: modelul X are cal mai puternic procesor, modelul Y are cel mai mare display, modelul Z este cel mai subțire și așa mai departe.

Când sunt însă întrebați despre durata bateriei, aceeași producători ridică din umeri și spun că această problemă este „în lucru”.

9. Vizionarea filmelor 3D fără ajutorul ochelarilor speciali

Anunțată drept o mare descoperire, tehnologia 3D se situează pe o pantă descendentă. Motivul: ochelarii specializați necesari pentru vizionarea filmelor care folosesc această tehnologie, pe care unii nu îi suportă, altora le produce amețeli iar persoanele care poartă deja ochelari de vedere au reale dificultăți în a-i folosi.

10. Dispozitivele de zbor individual (Jetpacks)

Conceptul, apărut în cărțile SF ale anilor ’20, a prins viață acum o jumătate de secol, odată cu realizarea primelor prototipuri. Din nefericire, gravitația pământului, frecarea din atmosfera și faptul că organismul uman nu este proiectat ca să „zboare” sunt tot atâtea obstacole împotriva folosirii acestei tehnologii.

11. Imposibilitatea de a trimite atașamente odată cu mesajele Twitter

Mai este nevoie de explicații?

12. Leacul împotriva cancerului

Deși cercetătorii fac tot ce pot, încă nu s-a decoperit leacul împotriva cancerului și nici nu se întrevede prea curând o astfel de reușită.

13. Teleportarea

V-ați putea închipui cum ar fi viața fără avioane sau trenuri, dar cu toate acestea să ajungi instant unde îți dorești?!

14. Posibilitatea de a da „unsend” unui mesaj trimis din greșeală sau în pripă

 

Nu cred că există vreo persoană în lume care să nu fi trimis, măcar o dată, un SMS sau un e-mail și pe urmă să fi regretat. Aici ar trebui să mai lucreze cercetătorii…

15. Suport pentru Gif-uri animate în Facebook

 16. Rețea Wireless universală

17. Tatuaje semipermanente

Există mii de oameni care își doresc ca tatuajul pe care și l-au făcut, la un moment dat, să nu fi fost permanent: s-au plictisit de el, le este rușine cu el sau, pur și simplu, nu mai cadrează cu poziția lor socială.

Există, bineînțeles, soluții și pentru aceștia: îndepărtarea tatuajului cu laser, însă acest procedeu este dureros.

Deci, cum ar fi ca tatuajul să dureze doar 4-5 ani?

18. Aer condiționat la metrou

Sistemele de ventilație din stațiile de metrou au un mare dezavantaj: exact când este cea mai mare nevoie de ele – la orele de vârf din zilele caniculare – nu prea fac față.