1. Fondatorii Google au fost dispuși, în 1999, să vândă compania cu mai puțin de un milion de dolari, însă potențialul cumpărător, firma Excite, i-a refuzat.
2. În afara binecunoscuților Steve Jobs și Steve Wozniak, a existat și un al treilea fondator al companiei. Ronald Wayne și-a vândut, în 1976, participația de 10% pentru… 800 de dolari.
3. Potrivit Amazon, cele mai vândute cărți în format electronic (pentru Kindle) sunt Biblia, biografia lui Steve Jobs și Jocurile Foamei (The Hunger Games).
4. Într-o anumită perioadă a anilor ’90, 50% dintre toate CD-urile manufacturate la nivel mondial erau produse pentru AOL.
5. 2013 este primul an de după 1987 în care toate cifrele care îl compun sunt distincte.
6. Jonas Salk a refuzat să patenteze vaccinul antipolio. „Nu va fi niciun patent! Nu poți să ceri patent asupra Soarelui”, a declarat Salk.
7. Există un singur McDonald”s în lume care are arcadele turcoaz, în Sedona, Arizona. Culoarea a apărut în urmă interacțiunii dintre colorantul galben și culoarea roșie a rocii din care a fost manufacturată sigla.
8. Designul drapelului american cu 50 de stele a fost creat de un liceean din Ohio, în cadrul unui proiect școlar. Pentru creația sa, profesorul i-a dat nota 8!
9. Potrivit Asigurărilor americane, cea mai furată marcă de mașină în 2012 a fost modelul din 1984 al Honda Accord.
10. 12+1 = 11+2, este clar pentru toată lumea. Dar puțini știu că „twelve plus one” este o anagramă a „eleven plus two.”
11. În 2011, oficialitățile din Portland, Oregon, au luat decizia de a înlocui cei 30 de milioane de litri de apă dintr-un rezervor pentru că un tânăr de 21 de ani, aflat în stare de ebrietate, a urinat în rezervor.
12. Durerea de cap provocată de înghețată are un termen medical specific: sphenopalatine ganglioneuralgia.
13. În 2001, colegiul american Beaver șia schimbat numele în Arcadia dintr-un motiv bizar: accesul la web-site-ul școlii era blocat de filtrele anti-porno!
14. Ideea lui Reed Hastings de a crea Netflix i-a venit după ce a câștigat 40 de dolari făcând o copie a unei casete VHS cu filmul Apollo13.
15. Carnețelele pe care Marie Curie și-a notat rezultatele experiențelor sunt, și în ziua de azi, radioactive. Cercetătorii care vor să le studieze trebuie să semneze că fac acest lucru pe propria răspundere.
16. Atunci când codificarea numelor aeroporturilor a devenit standard, cele care aveau codul de două litere au mai adăugat un X la coadă.