Ploile torențiale din ultima perioadă au condul la creșterea nivelului apelor râului Limpopo, care s-a revărsat, printre altele, și pe suprafața unei ferme pentru creșterea crocodililor. Pentru a permite apelor să se scurgă înainte de a distruge structurile, proprietarii fermei au deschis ușile adăposturilor, lucru care a permis tuturor celor 15.000 de crocodili să „își ia tălpășița”.
După retragerea apelor, proprietarii au început să recupereze crocodilii fugari, dar nu au găsit decât căteva mii, dintre care unul pe terenul de sport al unei școli, astfel că localnicii au fost sfătuiți să stea închiși în case și să evite orice contact cu periculoasele reptile.
Crocodilul de Nil este cel mai mare din Africa și al doile aca mărime din lume, după crocodilul de apă sărată. La cei cinci metri pe care îi poate atinge în lungime, nu se sfiește să mănânce gazele, antilope, girafe și zebre. La fel de mult îi plac animalele domestice (găini, capre, oi sau vite) și chiar și oamenii, pe care nu se sfiește să-i atace.
În Africa de Sud există în jur de 60 de ferme în care se găsesc aproape o jumătate de milion de crocodili. Aceștia sunt crescuți în special pentru pielea lor, foarte apreciată de marochineri, și, în mică măsură pentru carne.