150 de teste antidoping pentru anul 2002

Apropo.ro / 07.03.2002, 09:34
150 de teste antidoping pentru anul 2002
Comisia Naționala Antidoping (CNA) a semnat un contract cu Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) pentru efectuarea a 150 de controale doping în anul 2002, se arata într-un comunicat de presa remis de CNA agenției MEDIAFAX. Conform contractelor semnate de MTS cu

Comisia Naționala Antidoping (CNA) a semnat un contract cu Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) pentru efectuarea a 150 de controale doping în anul 2002, se arata într-un comunicat de presa remis de CNA agenției MEDIAFAX.

Conform contractelor semnate de MTS cu federațiile sportive naționale, urmeaza ca și aceste foruri sa solicite efectuarea de teste doping.

De la începutul acestui an s-au efectuat 15 teste antidoping, cinci solicitate de Federația Româna de Tir și zece la cererea Comitetului Olimpic Român, toate rezultatele analizelor fiind negative. Conform comunicatului de presa, în zilele urmatoare, vor mai fi efectuate 15 controale la Campionatele Naționale de natație, 5 teste la Campionatele Naționale de atletism în sala pentru juniori II și 2 teste la Campionatele Naționale pe echipe la tir.

În prezent, în cadrul Laboratorului de control doping de la București se deruleaza trei contracte de cercetare științifica, încheiate cu Ministerul Educației și Cercetarii și care au drept scop perfecționarea metodologiei utilizate în analiza doping, certificarea laboratorului în conformitate cu standardul ISO 17025 și acreditarea acestuia ca Centru de excelența pentru controlul doping în România.

Comisia Naționala Antidoping are ca obiectiv intensificarea controalelor doping și extinderea testelor în afara competiției. De asemenea, se intenționeaza finalizarea contractului de achiziționare a unui sistem complet și performant pentru decelarea concentrațiilor scazute de substanțe dopante în probele biologice.

În comunicat, se menționeaza ca MTS sprijina acțiunea de înființare a unei Agenții Naționale Antidoping.

Sursa: www.mediafax.ro