150 de spectatori intoxicati cu monoxid de carbon

Apropo.ro / 27.02.2002, 09:48
150 de spectatori intoxicati cu monoxid de carbon
Peste 150 de persoane, hocheiști și suporteri, au avut nevoie de îngrijiri medicale, dupa ce s-au intoxicat cu monoxidul de carbon degajat de o mașina de curațat gheața, informeaza site-ul ananova.com. Potrivit sursei citate, sportivii au fost primii care au acuzat

Peste 150 de persoane, hocheiști și suporteri, au avut nevoie de îngrijiri medicale, dupa ce s-au intoxicat cu monoxidul de carbon degajat de o mașina de curațat gheața, informeaza site-ul ananova.com.

Potrivit sursei citate, sportivii au fost primii care au acuzat ca se simt rau în timpul meciului dintre formațiile Olympia Heist și Griffoen Geel, contînd pentru campionatul de hochei pe gheața al Belgiei.

Cu cîteva minute înainte de încheierea partidei, care s-a terminat cu victoria formației Olympia Heist cu scorul de 6-3, unul dintre componenții echipei Griffoen a solicitat sa fie înlocuit, deoarece se simțea foarte rau. Dupa cîteva minute, un alt coechipier al acestuia a parasit gheața.

Un purtator de cuvînt al arenei unde s-a disputat meciul a declarat ca suporterii au protestat în momentul în care jucatorii echipei învinse au început sa paraseasca gheața, crezînd ca aceștia nu pot accepta înfrîngerea. Dar, ulterior, din ce în ce mai mulți jucatori și suporteri au început sa se simta rau și au ieșit din sala respectiva.

Potrivit sursei citate, aproximativ 112 persoane au reușit sa se deplaseze cu mașinile pîna la spitalul din Geel, celelalte fiind transportate cu ambulanțele.

Medicii au alertat pompierii, care, dupa verificarile efectuate, au descoperit ca mașina de curațat gheața utilizata în pauza dintre meciuri degajase monoxid de carbon.

Sursa: www.mediafax.ro