14 mituri neadevărate despre corpul omenesc
Iată deci, câteva afirmații despre organismul uman care, deși în credința unora sunt adevărate, de fapt sunt doar mituri.
1. Chiar dacă mama ta ți-a spus să nu mai privești încrucișat pentru că „vei rămâne așa”, acest lucru nu este adevărat.
2. Cititul în întuneric nu-ți strică privirea. Singurul impediment este că în întuneric, ochiul folosește celulele cu bastonașe în locul celor cu conuri, ceea ce face cititul mai dificil.
3. Ronțăitul în permanență al morcovilor cruzi nu-ți face ochii mai „puternici”.
4. Omul folosește mai mult de 10% din capacitatea creierului. De fapt, o folosește pe toată, dar nu în același timp.
5. Dacă ai înghițit guma de mestecat, organismului nu îi trebuie 7 ani ca să o digere. Ea este eliminată ca orice alt corp solid nedigerabil înghițit.
6. Nu poți determina sexul fătului după cât de „ridicată” sau „lăsată” este burta gravidei.
7. Detartrajul dinților nu îi va slăbi, ci, dimpotrivă, le va menține sănătatea.
8. Dușul rece nu îți diminuează libidoul. Senzația este dată de șocul termic, care îți distrage puțin atenția.
9. Femeile nu sunt singurele afectate de ceasul biologic (ne referim la menopauză). Chiar dacă bărbații rămân fertili toată viața, calitatea spermei se reduce cu vârsta.
10. Tăierea părului nu face ca acesta să crească mai repede. Chiar dacă nu pare, rata de creștere a părului este constantă și nu depinde de acest lucru.
11. Trosnirea articulațiilor nu cauzează artrită, ci doar enervează persoanele de lângă noi.
12. Consumul alimentelor după 8:00 seara nu afectează creșterea în greutate, ci doar împiedică organismul să se odihnească.
13. Există o sumedenie de teorii pprin care poți ajuta pe cineva să scape de sughiț. A speria acea persoană nu funcționează.
14. Nu există bronz sănătos. Razele ultraviolete lungi UVA) ale solarelor moderne sunt la fel de periculoase ca cele scurte, ale Soarelui (UVB).