137 de milioane de euro din vînzarea a 1,8 milioane de bilete

Apropo.ro / 14.04.2004, 09:19
137 de milioane de euro din vînzarea a 1,8 milioane de bilete
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Atena au anunțat, marți, ca, pîna în prezent, au fost vîndute peste 1,8 milioane de bilete dintre cele 5,3 milioane disponibile, pentru suma totala de 136,7 milioane de euro. Aceasta suma reprezinta 74 la suta din obiectivul fixat de Comitetul

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Atena au anunțat, marți, ca, pîna în prezent, au fost vîndute peste 1,8 milioane de bilete dintre cele 5,3 milioane disponibile, pentru suma totala de 136,7 milioane de euro.

Aceasta suma reprezinta 74 la suta din obiectivul fixat de Comitetul de organizare a JO (ATHOC), respectiv 183 de milioane de euro.

Potrivit comunicatului citat, au mai ramas bilete numai la categoria întîi pentru ceremonia de deschidere, la prețul de 950 de euro, precum și la prima și a doua categorie pentru ceremonia de închidere, la prețul de 750 de euro, respectiv 500 de euro. 

„Procesul de vînzare a biletelor pentru JO s-a derulat pîna în prezent într-un ritm alert, în ciuda fenomenelor de instabilitate care domina lumea”, se arata în comunicatul citat.

În mai 2003, ATHOC a pus în vînzare 3 milioane de bilete, în cea mai mare parte prin intermediul Internetului, pentru rezidenții țarilor membre ale Uniunii Europene și ai altor națiuni mai bogate din Europa. Cea de-a doua etapa a procesului de vînzare a biletelor se va încheia pe 16 aprilie. Vînzarea tichetelor va fi întrerupta timp de 45 de zile, în vederea repartizarii locurilor, urmînd sa se reia pe 1 iunie, pîna la sfîrșitul Olimpiadei de la Atena.

Un total de 2,3 milioane de bilete au fost distribuite comitetelor olimpice naționale, federațiilor sportive, posturilor de televiziune, Comitetului Internațional Olimpic (CIO), precum și partenerilor economici oficiali.

Ceremonia de deschidere a Olimpiadei de vara se va desfașura pe Stadionul Olimpic din Atena, pe data de 13 august 2004, la ora locala 21.00.

Mediafax