12 medalii la Balcaniada de Kaiac-canoie

Apropo.ro / 29.04.2002, 10:01
12 medalii la Balcaniada de Kaiac-canoie
Lotul național de kaiac-canoe al României a obținut șase medalii de aur, trei de argint și trei de bronz la Campionatele Balcanice care s-au desfașurat la Plovdiv, în Bulgaria, în perioada 26-28 aprilie. "Sînt mulțumit de rezultatele elevilor mei, mai ales ca ei

Lotul național de kaiac-canoe al României a obținut șase medalii de aur, trei de argint și trei de bronz la Campionatele Balcanice care s-au desfașurat la Plovdiv, în Bulgaria, în perioada 26-28 aprilie.

„Sînt mulțumit de rezultatele elevilor mei, mai ales ca ei sunt sportivii cu care vom merge și la Campionatele Mondiale și Europene. Este prima competiție internaționala la care am participat în acest an și am avut, așa cum ne așteptam, adversari redutabili, precum Bulgaria și Grecia”, a declarat antrenorul coordonator Ivan Patzaichin, care a revenit, duminica, în România, împreuna cu cei noua sportivi care au participat la Campionatele Balcanice.

Patzaichin a menționat ca obiectivul lotului național de kaiac-canoe este obținerea unor medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004. „Acum începe sezonul cupelor și primul concurs care ne așteapta este cel de la Mantova, unde am cîștigat anul trecut, pentru a doua oara, «Trofeul Sparafucille». Cele 12 medalii obținute la Plovdiv reprezinta un rezultat bun. Evident, nu ne vom mulțumi cu atît. Scopul nostru este obținerea unor medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Atena”, a spus Ivan Patzaichin.

Medaliile de aur au fost obținute de echipajul format din Mitica Pricop și Florin Popescu, care a ocupat primul loc în probele de canoe pe distanțele de 500 metri și de 1.000 metri, de Geza Magyar (kaiac simplu – 500 m și kaiac simplu – 1.000 m) și de Anca Mateescu (kaiac simplu feminin – 500 m și kaiac simplu – 1.000 m).

Cele trei medalii de argint au revenit echipajului de kaiac 2-500 m, alcatuit din Vasile Curuzan și Marian Baban și echipajului feminin de kaiac 2-500 m format din Lidia Rușanescu și Marian Limbau-Ciobanu, care a repurtat și medalia de argint a probei de kaiac pe distanța de 1.000 m.

Silviu Simiocencu a cîștigat medaliile de bronz ale probelor de canoe simplu pe distanțele de 500 și de 1.000 metri. A treia medalie de bronz a lotului României a fost cîștigata de echipajul de kaiac 2-1.000 metri, format din Vasile Curuzan și Marian Baban.

Sursa: www.mediafax.ro