12 curiozități despre gemenii identici

De: Carmen Ulian / 26.03.2014, 11:30
12 curiozități despre gemenii identici
Știai că gemenii interacționează între ei în burtica mamei? Sau că gemenii identici nu au aceleași amprente? Descoperă mai multe curiozități despre ei.

1.Gemenii identici nu au același tip de amprentă – atunci când sunt concepuți, gemenii au aceleași amprente, dar de la săptămâna șase până la 13-a, ei încep să se miște atingând sacii amniotici, dar este și momentul în care fiecare dezvoltă un tip prorpiu și unic de amprentă.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

2. În Massachusetts se găsesc cei mai mulți gemeni din America – la fiecare 100 de nașteri se nasc 4.5 gemeni. Aici este cea mai mare densitate de gemeni din toată America. Urmează Connecticut și New Jersey cu 4.2 gemeni la 100 de nașteri. New Mexico este statul cu cei mai puțini gemeni.

3. Gemenii identici au trăsături simetrice – gemenii devin după naștere reflexia celuilalt, fie că au un semn de naștere așezate pe trup ca în oglindă, sau freza, etc. Acest lucru apare atunci când gemenii se despart din un ovul sau mai multe fertilizate la o săptămână după concepere.

4. Gemenii identici nu au mereu aceleași informații genetice – geamănul identic derivă dintr-un ovul fertilizat ce conține un singur set de informații genetice, cunoscut ca genom, chiar și așa este posibil ca gemenii identici să aibă diferențe serioase de gene. În mod normal, o persoană are două tipuri de gene, câte una de la fiecare părinte, dar se întâmplă ca genomul derivat din acestea să poarte mai departe de la 0 la 14 copii de gene.

5. Mamele de gemeni trăiesc mai mult – în urma unui studiu realizat în Utah s-a descoperit că femeile care au dat naștere la gemeni erau mai puternice și mai sănătoase, astfel că aveau și o viață mai lungă. Acest lucru este valabil în cazul concepțiilor naturale.

6. Femeile înalte tind să devină mame de gemeni – tot un studiu arată că femeile mai înalte au o predispoziție spre a deveni mame de gemeni. Ele au un nivel ridicat de factor IGF ce mărește sensibilitatea ovarelor, crescând astfel și șansa de ovulație.

7. Femeile care au o alimentație bogată în lactate au o predispoziție spre a naște gemeni – în urma unui studiu s-a ajuns la această concluzie. Spre deosebire de vegetariene, mamele care consumă lactate de calitate introduc în organismul lor o parte din factorul IGF responsabil cu hormonii de creștere. De la animal acesta se transferă, o parte, la mamă prin alimentație.

gemeni

8. Gemenii identici pot avea tați diferiți – Mia Washington a dat naștere în 2009 unei perechi de gemeni din tați diferiți – șansă de una la un milion. Un specialist spune că în cazul Miei au existat două ovule pentru fecundare, spre deosebire de unul lunar într-un caz normal. În același timp, ea a avut contact sexual cu doi bărbați diferiți la un interval de cinci zile. Spera a rămas activă în tractul reproducător pentru mai multă vreme, iar fiecare bărbat a fertilizat câte un ovul. Doi copii, doi tați.

9. Gemenii interacționează între ei, în pântec – în urma unui studiu realizat în timpul unei ecografii 3D la o sarcină cu gemeni s-a observat că în săptămâna 14 cei doi încercau să comunice prin gesturi, între ei. La 18 săptămâni se atingeau frecvent unul pe celălalt. Fiecare avea un altfel de gest, de atingere, ușor.

10. Unii gemeni pot simți ceea ce celălalt face – în cazul unei perechi siameze, unite la cap, se pare că unul dintre bebeluși simțea ceea ce face celălalt – indiferent de activitate.

11. 40 la sută dintre gemeni dezvoltă propriul lor limbaj – limbajul autonom este întâlnit în cazul gemenilor. Se folosesc unul pe celălalt ca model și creează un limbaj comun, înțeles de ei. Acest lucru se întâmplă atunci când bebelușii învață să vorbească normal, iar limba lor transformată este o joacă. Este comun gemenilor căci petrec mai mult timp împreună descoperind lucruri, față de cei care nu sunt gemeni. Acest tip de limbaj este uitat pe măsură ce înaintează în vârstă, atunci când învață limba oamenilor mari.

12. Un procent de peste 50 la sută dintre gemeni se nasc mai devreme de termen – la 37 de săptămâni.