Potrivit datelor furnizate de Organizația Națiunilor Unite, Franța este cea mai vizitată țară din lume (79,5 milioane de turiști au vizitat-o anul trecut), urmată de Statele Unite și China.
Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?
Bloggerul norvegian Gunnar Garfors, care a vizitat 197 din cele 198 de țări existente pe glob (a „ratat” doar Insulele Capului Verde, dar intenționează să ajungă și acolo), a avut răbdarea de a întocmi un clasament al celor mai puțin vizitate țări.
Insulele Solomon (~23,000 turiști) – Solomon este de fapt un arhipeleag de aproximativ 1.000 de insule dim Pacificul de Sud. Cei care vizitează aceste insule trebuie să dea dovadă de mult spirit de aventură, pentru că s-ar putea simți ca în serialul Lost.
Afghanistan (~17,500 turiști) – Talibani, opiu, sărăcie. Este clar de ce această țară nu este pe lista de priorități a turiștilor.
Comoro (~15,000 turiști) – Un lanț de insule, situat între Madagascar și Afica continentală. Mai puțin de un milion de locuitori, câteva hoteluri, o situație relativ instabilă și, pe deasupra, greu accesibilă. Un loc în care s-ar duce cineva care are atâția bani incât să mai bifeze vizitarea încă a unui loc exotic.
San Tome și Principe (~8,000 turiști) – O țară insulară, situată în lagul coastei vestice a Africii. Aproape toată economia țării se bazează pe cacao.
Turkmenistan (~7,000 turiști) – Una dintre fostele republici sovietice, se pare că Turkmenistanul regretă timpurile trecute. Pentru a primi o viză de turist în Turkmenistan, este necesar că doritorul să îndeplinească atât de multe condiții, încât numai cei foarte determinați sau cei care chiar au nevoie să ajungă acolo au răbdarea să parcurgă toți pașii.
Chiar dacă este supranumită „a doua țară nebună din lume” (după Coreea de Nord, bineînțeles), ai un sentiment de siguranță văzând atâția polițiști pe stradă.
Una dintre atracțiile principale este „Poarta Iadului” (foto) un crater în flăcări situat în mijlocul deșertului Karakum.
Guineea Ecuatorială (~6,000 turiști) – O micuță țară situată în vestul Africii, foarte neprietenoasă cu străinii. Ca o curiozittae, este singura țară africană în care se vorbește limba spaniolă.
Insulele Marshall (~5,000 turiști) – Situate la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia, insulele au fost sub controlul Statelor Unite până în 1986, când și-au declarat independența. Turiștii nu prea se înghesuie să ajungă acolo, în mare parte datorită radioactivității ridicate, o parte din insule fiind folosite ca poligon nuclear de către Statele Unite.
Kiribati (~4,700 turiști) – Kiribati este un grup de 33 de insule situat în Micronesia. Atracțiile principale sunt plaja, scufundările, pescuitul, sporturile nautice.
Tuvalu (~1,200 turiști) – Tuvalu este țara cea mai amenințată cu dispariția din lume. Suprafața insulei este atât de joasă, încât guvernul a luat în considerare chiar cumpărarea de pământ în altă parte pentru a muta locuitorii, în cazul că nivelul mării va crește iar insula va fi inundată.
Numărul mic de turiști se datorează și peisajului anost: o insulă plată, palmieri și plaje.
Somalia (~500 turiști) – Cea mai periculoasă țară din lume! Dacă acest lucru nu va spune mare lucru, să detaliem: o țara neguvernată ani de zile, extremism religios, legea sharia, sărăcie.
Nauru (~200 turiști) – Nauru este o micuță insulă din Pacificul de Sud și, în același timp cel mai mic stat din lume, având doar 21 de kilometri pătrați (Vaticanu și Monaco, care sunt mai mici, e adevărat, sunt orașe-stat). Ce știm despre Nauru? Există un singur bar (în care se respectă însă ținuta), două hoteluri și niciun ATM. Legătura cu „lumea” este asigurată de o singură cursă aeriană pe săptămână. În orice caz, turiștii care nu au ajuns aici nu prea au ce regreta, întreaga insulă putând fi vizitată… într-o oră.