11 rețete de paste carbonara

04 01. 2015, 17:30

Fie că le preferi cu smântână sau fără, cu ceapă sau usturoi, suncă, pancetta sau alte ingrediente, pastele carbonara sunt binevenite oricând pentru o masă delicioasă.

1. Rețetă paste carbonara originală

Ingrediente paste carbonara originală

500 g Spaghetti (Barilla)

4 oua

2 catei usturoi

cca 50 ml ulei de masline (cat sa acopere fundul tigaii)

100 g kaiser ( sau pancetta)

3 linguri de smantana

Parmezan (Grana padanno sau Parmigianno Regianno)

sare

piper

Mod de preparare paste carbonara originală

Punem uleiul de masline in tigaie cat sa acopere fundul acesteia, usturoiul il taiem felii f subtiri si il adaugam in uleiul incins. Cand cesta devine usor transparent adaugam kaiserul taiat bucatele lungi de approx 2 cmsi late de approx 0. 5 mm, il lasam pana devine de asemenea transparent (nu ars) dupa care dam la o parte de pe foc acest sos. Separat batem ouale bine in care adaugam sare si piper (este de recomandat mai mult piper).

Pastele Barilla se fierb exact cat scrie pe cutie, nu ne doare burta sau nu se intampla nimic nedorit daca le simtim un pic tari.

Dupa ce fierb pastele, le scurgem de apa, le punem intr-un recipient in care sa incapa si sa ne si permita sa le amestecam, adaugam ouale batute cu sare si piper si amestecam continuu pentru ca pastele fiind fierbinti acesta se prinde f bine de ele, si sosul de kaiser si usturoi dupa care mai amestecam un pic si in final smantana (ATENTIE: PASTELE DEVIN GRETOASE DACA PUNEM MAI MULTA SMANTANA), dupa care amestecam.

Se portioneaza in farfurii intinse si se adauga parmezan ras dupa gust (de obicei acopere suprafata acesteia)

via reteteculinare.ro foto bucataras.ro

2. Rețetă paste carbonara fără smântână

Ingrediente paste carbonara fără smântână

piper proaspat macinat

25g parmezan ras

1 ou

50g bacon

100g spaghete

Mod de preparare paste carbonara fără smântână

Intr-o tigaie se prajeste baconul taiat cuburi. Adaugati in tigaie cate un polonic de apa din oala in care fierbeti pastele!

Parmezanul trebuie sa fie ras, iar galbenusul pregatit! Culoarea sosului din tigaie trebuie sa fie usor maronie, pana puneti pastele, iar baconul destul de crocant.

Puneti spaghetele in tigaie, amestecati, opriti focul, puneti parmezanul, amestecati, galbenusul il spargeti in tigaie si amestecati, puneti inca o lingura de apa fierbinte din oala in care ati fiert pastele, macinati piper proaspat si puneti in farfurie!

via foodstory.ro foto gatimimpreuna.blogspot.ro

3. Rețetă paste carbonara cu smântână lichidă

Ingrediente paste carbonara cu smântână lichidă

1 pachet de spaghete sau orice alte paste

300 ml smantana lichida dulce

200 de grame de bacon crud si afumat (a fost foarte aproape de pancetta )

3 galbenusuri de ou

2-3 linguri de ulei de masline

parmezan

sare, piper dupa gust

busuioc pentru ornat (optional)

Mod de preparare paste carbonara cu smântână lichidă

Prima data fierbem pastele in apa cu sare. Este bine sa respectati timpii de fierbere de pe pachet. Daca ii respectati, ar trebui ca pastele sa iasa al dente. Fiecare producator stie cel mai bine din ce sunt facute pastele si cat timp trebuie sa fiarba. Nu exista o reteta comuna pentru mai multe marci de paste.

Intr-o tigaie antiaderenta punem la prajit felii subtiri de bacon. Le rumenim putin apoi adaugam amestecul de galbenus de ou cu smantana si putin parmezan ras. Atentie mare la sare pentru ca sunca este sarata, la fel si parmezanul. Adaugati piper proaspat macinat. Lasati sosul sa dea in clocot cateva momente, la foc mic, amestecand, pana cand incepe sa se ingroase, apoi luati oala de pe foc si adaugati pastele fierte. Se servesc imediat, cu parmezan ras deasupra.

via bucatarmaniac.ro

4. Rețetă paste carbonara cu smântână și usturoi

Ingrediente paste carbonara cu smântână și usturoi

1 pachet spaghetti (500 grame)

400 grame bacon

400 grame smântână (minim 18% grăsime)

4 gălbenușuri

1 pahar de vin alb, sec

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță nucsoara rasă

4 linguri parmezan ras

sare

piper proaspăt măcinat

Mod de preparare paste carbonara cu smântână și usturoi

Tăiați baconul cubulețe.

Amestecați gălbenușurile cu smântâna, paharul de vin, nucșoara, parmezanul, puțină sare și piper.

Fierbeți pastele, al dente, conform instrucțiunilor de pe pachet.

Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă.

Adăugați baconul și rumeniți-l ușor.

Adăugați amestecul de smântână și amestecați ușor până se leagă.

Amestecați sosul cu pastele fierbinți (fierte și scurse de apă).

Spaghetti cabonara cu smânână se servesc imediat, presărate din abundență cu piper negru proaspăt măcinat.

via cevabun.ro

5. Rețetă paste carbonara cu cașcaval

Ingrediente paste carbonara cu cașcaval

250 gr spaghete

– 250 gr kaizer

– 250 gr cascaval

– 150 ml smantana

– 2 oua

– sare, piper

Mod de preparare paste carbonara cu cașcaval

Am taiat kaizer-ul bucatele si l-am pus la prajit in putin ulei.

kaize paste carbonara. Intre timp am facut sosul pentru carbonara. Am pus intr-un castron smantana, am adaugat ouale peste si am amestecat.

Am ras cascavalul si l-am pus si pe acesta peste compozitie, adugand si sare si piper. Am amestecat pana cand s-a incorporat cascavalul.

Am pus spaghetele la fiert cu putina sare si o picatura de ulei si le-am lasat 10-12 minute.

Am scurs apa si am adaugat imediat peste kaizer-ul si compozitia amestecand continuu.

Nu am mai pus pe foc dar am lasat 5 minute cu capac.

via siblondelegatesc.blogspot.ro foto bebelu.ro

6. Rețetă paste carbonara cu ciuperci

Ingrediente paste carbonara cu ciuperci

500 paste Tagliatelle (de preferat)

un pachet bacon feliat,

o cutiutza de ciuperci proaspete,

o ceapa taiata pestishori,

2 oua,

200-250 ml smantana (eu fol o smantana de aici din uk care e ceva mai subtire e perfecta)

ceva parmezan sau, daca nu, e buna si branza ceddar sau chiar si ceva cascaval (n-am incercat cu cascaval, dar merge),

3-4 catei de usturoi,

sare,

piper,

oregano

Mod de preparare paste carbonara cu ciuperci

Mai intai incepem cu taiatul cepei, ciupercilor (eu prefer sa tai ceva mai mari ciupercile, feliutze – dar mai mari, mai groase – da mai bine in farfurie, ca dupa cum bine stiti ele scad mult), baconului (tot asa il tai feliute subtiri sa fie cat mai aspectuos in farfurie si nu cuburi), usturoiul, la fel, feliutze subtiri.

Dupa ce am terminat cu legumele si baconul, trecem la sos. Pun smantana intr-un bol si o bat bine cu GALBENUSURILE, atentie doar galbenusurile, adaug sare, piper (sau maggie secretul gustului e bun) si lasam deoparte ptr cand vor fi pastele fierte.

Apoi incingem o tigaie cu f putin ulei, calim f f putin (doar ce se va inmuia putin ceapa) si imediat punem baconul sil calim f ushor (precizez: f usor, nu prea mult sa nu se innegreasca). La fel facem si cu ciupercile le calim usor, iar spre final adaugam usturoiul peste ciuperci (asta numai daca va place un iz usor de usturoi).

Dupa ce se calesc ciupercile si baconul le punem intr-un alt recipient deoparte.

Intre timp fierbem pastele, pastele ptr a avea un gust mai intens si perfect se fierb cu o lingura de sare (nu va fie frica nu vor iesi sarate deloc). In medie aceste paste Tagliatelle se fierb circa 5 min, nu prea mult (eu mai scot asa spre final cate una si incerc).

Dupa ce am scurs pastele de apa imediat, punem o lingura de ulei de masline sau unt si mestecam repede, imediat turnam si smanatana cu oul (pastele sunt destul de fierbinti incat sa gateasca oul din smantana), amestecam f f bine, apoi adaugam si ciupercile si baconul.

La final trebuie sa fie cat mai zemoase.

via reteteculinare.ro foto ghid-culinar.ro

7. Rețetă paste carbonara cu pui

Ingrediente paste carbonara cu pui

400 grame smantana

2 galbenusuri

Paste-eu am avut spriale

Cam jumatate de piept de pui taiat cubulete

Cateva champignoane dolofane

Cascaval ras sau parmezan

Condimente

Mod de preparare paste carbonara cu pui

In primul si in primul rand, fierbem al dente pastele din dotare, apoi le lasam la racit, iar si mai apoi, le scurgem bine.

Trecem la tigaia minune- care nu lipeste, nu e nevoie de ulei mult, coace cu aburi si coace biiinee- si punem cu o lingura de ulei si jumatate pahar de apa, cubuletele de piept de pui cu ciupercutele la innabusit.

Acoperim cu un mare capac si lasam vreo 10-15 minute sa se lase sucul din ciuperci si sa se inmoaie. Luam apoi capacul, marim focul si lasam un fel de stir-fry- adica sa se „prajeasca” rapid. Insa repet, ulei nu trebuie decat o lingura-doua.

Dupa ce ne place cum s-au transformat chestiile din wok, adaugam pastele si le lasam sa prinda gustul ciupercos pieptos (aoleo, cum suna).

Intre timp, intr-un alt vascior, punem pe foc smantana cu galbenusurile si amestecam bine, adaugand apa din cand in cand, sa se subitieze, insa avand mare grija sa nu se branzeasca. In wok, presaram cascavalul ras peste paste si amestecam ca sa se topeasca.

Apoi turnam sosul smantanos peste puiul cu ciupercile din wok si mai lasam cateva minutele sa-si faca de cap. Apoi e gata.

via bucatarisme.wordpress.com

8. Rețetă paste carbonara cu somon afumat

Ingrediente paste carbonara cu somon afumat

150 g somon afumat

200 ml smantana

100 g crema de branza

1 ceapa mica

3-4 linguri de ulei de masline

patrunjel,sare si piper.

Mod de preparare paste carbonara cu somon afumat

Pastele se fierb al dente in apa cu sare. il taiem(nu prea marunt),ceapa o tocam si o punem la calit intr-o tigaie incapatoare in uleiul de masline.

O lasam pana devine transparenta, adaugam somonul si lasam 1-2 minute,crema de branza(tip philadephia sau orice alt tip aveti),smantana(eu am avut una foarte densa)

Potrivim de sare si pier sipunem si patrunjelul tocat.Scurgem pastele si le rasturnam in tigaie,mai lasam un minutel sa se intrepatrunda aromele.

Servim imediat cu piper proaspat macinat deasupra.

via gustos.ro

9. Rețetă paste carbonara cu legume

Ingrediente paste carbonara cu legume

250 g spaghetti

1 ceapa tocata marunt

1 lingura ulei

100 g sunca

150 g sparanghel

150 ml smantana

1 lingura patrunjel proaspat tocat

2 catei de usturoi zdrobiti

2 galbenusuri batute

4 linguri concentrat vegetal

5 linguri parmezan ras

4 linguri pesmet

Mod de preparare paste carbonara cu legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.Se caleste ceapa si sunca apoi se adauga usturoiul si se mai caleste timp de 1 minut.

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj ,se scurg si se incorporeaza imediat in ele cat sunt calde galbenusurile batute.Se fierbe la aburi sparanghelul eventual deasupra pastelor in timp ce aceastea fierb.

Se amesteca pastele cu ou impreuna cu amestecul de sunca si ceapa,se adauga sparanghelul,smantana,concentratul vegetal si jumatate din parmezanul ras.

Se toarna amestecul intr-un vas termorezistent.Se amesteca parmezanul ramas,pesmetul,patrunjelul si uleiul de masline si se presara peste spaghetti.Se da la cuptor si se coace 15 minute.

via bucataruliscusit.ro foto yve.ro

10. Rețetă paste carbonara dietetică

Ingrediente paste carbonara dietetică

45 g taietei lati

100 g ciuperci din conserva

50 g sunca

7 ml ulei de masline

1 ou

sare(cat mai putina sau deloc)

piper

Mod de preparare paste carbonara dietetică

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand s-au fiert le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam la scurs. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ciupercile si sunca, pe care le prajim timp de 10 minute la foc mic, apoi adaugam pastele. Amestecam si condimentam cu sare si piper dupa gust, iar apoi adaugam si oul batut bine. Lasam sa se prajeasca oul iar apoi servim.

via bucataras.ro

11. Rețetă paste carbonara cu dovlecei

Ingrediente paste carbonara cu dovlecei

branza rasa

– 3-4 dovlecei italieni(cei micuti si subtiri)

– 200 gr pancetta

– 50 ml smantana

– 2 galbenusuri

– ulei de masline

– piper

– busuioc

-200 gr paste penne

Mod de preparare paste carbonara cu dovlecei

Prajim pancetta in ulei foarte bine pana capata o culoare aurie si devine crocanta.

Adaugam dovlecei care ii spalam ii taiem de-a lungul in patru si dupa fiecare parte o taiem in forma de paste penne.

Lasam sa se faca bine dovlecei,iar separat amestecam galbenusurile cu branza si smantana.

Cand e gata pancetta cu dovlecei mai punem piper,busuioc; dam tigaia deoparte si lasam cateva secunde sa nu fie prea fierbinte cand adaugam compozitia din galb ,branza si smantana.

Dupa ce am amestecat bine punem si un pic de zeama de la paste sa iasa pastele cu o consistenta cremoasa.

Servim cu branza rasa.

via reteteculinare.ro foto culinar.bzi.ro