Fiecare gospodină are la îndemână legumele de sezon, fructele etc. Câteva dintre acestea pot funcționa la fel de bine precum o cremă anti vergeturi.
1. Lămâia
Stoarce zeama de la o lămâie sau jumătate de lămâie și masează zonele afectate.
2. Cartoful
Taie un cartof felii și masează zona cu probleme. După ce s-a uscat pielea poți clăti cu apă călduță. Sucul de cartof are minerale și vitamine și ajută la refacerea celulelor pielii.
3. Morcovi
Rade doi morcovi, stoarce sucul apoi aplică pulpa de morcov pe zona cu vergeturi, o jumătate de oră. Apoi clătiți pielea pentru a nu se păta de la morcov. Se repetă procedura timp de câteva săptămâni.
4. Struguri
Zdrobește câteva boabe de struguri și aplică jumătate de oră pe zona cu probleme.
5. Ulei de ricin
Pentru a fi mai eficient amestecă uleiul de ricin cu ulei de migdale sau ulei de măsline extravirgin. Se masează zonele cu vergeturi
6. Aloe Vera
Pentru o mai mare eficiență o puteți amesteca cu vitamina E.
7. Unt de cacao
Se aplică untul de cacao pe zonele cu vergeturi asemenea unei creme. Acesta poate fi preparat și în casă din jumătate pahar unt de cacao, 1 linguriță ulei germeni de grâu, una de ulei de caise, una de ulei vitamina E și 2 de ceară de albine. Amestecul se poate păstra și la frigider.
8. Unt de shea
Untul de shea conține vitamina A și E. Se poate aplica și de 2-3 ori pe zi.
9. Ulei de măsline
Se masează zona cu ulei de măsline de bună calitate.
10. Amestec de uleiuri esențiale
Se prepară o cremă din 1 lingură de ulei de avocado, 2 linguri de ulei de jojoba, câteva picături de ulei esențial de lavandă. Se masează zonele afectate.
Important este ca în toată această perioadă să face câteva exerciții simple care să ajute la ameliorarea vergeturilor și să beți zilnic doi litri de apă.