1. Inima unui adult, aflat în repaus, bate cu o frecvență cuprinsă între 70 și 72 de bătăi pe minut, de 100.000 de ori pe zi, 3.600.000 pe an și 2,5 miliarde de ori pe parcursul unei vieți.
Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!
2. Inima produce energia necesară deplasării unui camion pe o distanță de 32 de kilometri. Pe parcursul unei vieți este echivalent cu drumul către lună și înapoi.
3. Inima pompează aproape 179 de milioane de litri de sânge în timpul unei vieți, destul cât să facă plinul a 200 de cisterne.
4. Râsul este un remediu contra stresului și bun pentru inima ta. În timpul unei ședințe de râs se pot trimite cu peste 20% mai mult sânge către organism. Așadar nu rata filmele de comedie sau distracția între prieteni.
5. Stetoscopul a fost inventat în 1816 de fizicianul francez Rene Theophile Laennec. Acesta s-a simțit jenat să se apropie cu urechea de pieptul unei paciente, deși așa se obișnuia pe atunci. Știind că sunetele trec prin obiectele solide, el a luat ce avea la îndemână în acel moment – hârtia. A făcut sul 24 de coli cu ajutorul cărora asculta pacienții. Stetoscopul s-a numit inițial cilindru.
6. Inima unei femei bate, de regulă, mai repede decât cea a bărbatului. La femei 78 de bătăi pe minut, iar la bărbat 70.
7. Inima unei femei are o greutate mai mică decât a unui bărbat – 230 grame, la femei, 280 de grame, bărbați.
8. O inimă normală poate avea o presiune atât de mare încât să arunce sângele pompat la o distanță de 9 metri.
9. Majoritatea atacurilor de cord au loc între orele 8.00 și 9.00, iar cea mai riscantă zi din săptămână este ziua de luni.
10. Se știe că inima a devenit simbol al iubirii după ce a fost desenată pe mondele grecești cyreniene, unde era de fapt desenată o plantă, sylphium – ce avea sămânța în formă de inimă, acum dispărută.